Radicaal openhartig

Wees een baas door mens te blijven
Radicaal openhartig
Radicaal openhartig

Samenvatting

Vanaf het moment dat we leren praten wordt ons geleerd dat we beter onze mond kunnen houden als we niks aardigs te zeggen hebben. Misschien prima advies voor het dagelijks leven, maar - zoals Kim Scott heeft ervaren – rampzalig als managers het toepassen.

Scott verdiende haar strepen als manager bij Google en stapte toen over naar Apple, waar ze een opleiding ontwikkelde over optimaal management. Haar methode vindt de afgelopen jaren steeds meer weerklank en wordt geprezen en toegepast door internationaal gewaardeerde leiders.

Radicale openhartigheid vind je op het punt waar persoonlijke betrokkenheid en direct aanspreken elkaar raken. Het gaat over sturing geven met een mix van lof als kritiek, gericht op betere resultaten en prestaties van werknemers.

Uitmuntende leidinggevenden hebben een sterke relatie met hun medewerkers. Scott heeft drie simpele principes ontwikkeld om een betere relatie op te bouwen:

  • Maak het persoonlijk
  • Get (sh)it done
  • Begrijp waarom het er toe doet
Radicaal openhartig is geschreven voor leidinggevenden en zij die leiding aan hen geven. Het is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en biedt duidelijke lessen die meteen toepasbaar zijn. Het laat zien hoe je een baas kunt zijn zonder je menselijkheid te verliezen, hoe je betekenis in je werk vindt en hoe je een omgeving creëert waar mensen van hun werk en hun collega’s houden.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400508774
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Kim Scott
Vertaler: Tijmen Roozenboom
Prijs: 25,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 15-08-2016

Specificaties

ISBN: 9789044976458
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Kim Scott
Vertaler: Tijmen Roozenboom
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 14-08-2017
Radicaal openhartig
Radicaal openhartig
Paperback:
25,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen