Boeken
Non-fictie

Radicaal openhartig

€ 25,99
Paperbackook verkrijgbaar als:

'Radicaal openhartig helpt je om teams te bouwen, te leiden en te inspireren om hun beste werk ooit te doen.' Sheryl Sandberg COO Facebook

Vanaf het moment dat we leren praten wordt ons geleerd dat we beter onze mond kunnen houden als we niks aardigs te zeggen hebben. Misschien prima advies voor het dagelijks leven, maar – zoals Kim Scott heeft ervaren – rampzalig als managers het toepassen.

Scott verdiende haar strepen als manager bij Google en stapte toen over naar Apple, waar ze een opleiding ontwikkelde over optimaal management. Haar methode vindt de afgelopen jaren steeds meer weerklank en wordt geprezen en toegepast door internationaal gewaardeerde leiders.

Radicale openhartigheid vind je op het punt waar persoonlijke betrokkenheid en direct aanspreken elkaar raken. Het gaat over sturing geven met een mix van lof als kritiek, gericht op betere resultaten en prestaties van werknemers.

Uitmuntende leidinggevenden hebben een sterke relatie met hun medewerkers. Scott heeft drie simpele principes ontwikkeld om een betere relatie op te bouwen:

  • Maak het persoonlijk
  • Get (sh)it done
  • Begrijp waarom het er toe doet

Radicaal openhartig is geschreven voor leidinggevenden en zij die leiding aan hen geven. Het is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en biedt duidelijke lessen die meteen toepasbaar zijn. Het laat zien hoe je een baas kunt zijn zonder je menselijkheid te verliezen, hoe je betekenis in je werk vindt en hoe je een omgeving creëert waar mensen van hun werk en hun collega’s houden.

  • Verschijningsdatum: 15-8-2017
  • ISBN: 978-94-005-0877-4
  • Aantal pagina's: 304
  • Uitgever: Lev.
  • Vertaler(s): Tijmen Roozenboom
  • NUR: 801
Uit de pers
'Radicaal openhartig staat vol inzichtelijke waarheden en praktische adviezen, ondersteund door de onderhoudende (en vaak grappige) verhalen over Kim Scotts ervaringen bij Apple, Google en verschillende startups.' Rubin Gretchen, auteur van het Happiness Project
'Als je leiding geeft aan mensen heb je Radicaal openhartig nodig. NU.' Daniel Pink, auteur van Drive
Meer over dit boek
Betere baas worden?Wees radicaal openhartig

Al doe je verder niets, geef goede feedback en je bent een goede baas’, zegt Kim Malone Scott, die daarmee furore maakt in de VS. Een hype? Of raakt ze een open zenuw?

Lees meer
Volgens CEO-coach Kim Scott zijn er 4 stijlen van leiderschapEn slechts 1 daarvan is goed

Kim Scott is geen psychotherapeut – ze is coach van CEO’s in Silicon Valley. Maar als ze de oorzaak van ineffectief leiderschap aan moet wijzen, gaat ze terug tot de kindertijd.

Lees meer

Kim Scott - Radicaal openhartig

Hoe word je een kick-ass baas?

Kim Scott - Radicaal openhartig