Handboek Communities

Handboek Communities

Samenvatting

Tien jaar geleden werd de wereldwijde ranglijst van internetsites nog bevolkt door klassieke mediapartijen, nu zijn die stuk voor stuk uit de hoogste regionen verdwenen. Wie op internet een rol van betekenis wil spelen, stelt het publiek centraal. Bloggen, twitteren, hyven, het zijn werkwoorden geworden. Maar wat betekenen ze en wat kun je ermee? Handboek Communities geeft vuistregels voor het succesvol inzetten van social media, laat aan de hand van best practices zien hoe Nederlandse sites groot zijn geworden en schetst met het Social Media Model een route naar een social mediastrategie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zie je hoe de passie, betrokkenheid en deskundigheid van het publiek kunnen worden ingezet bij het aanhalen van banden en vergroten van loyaliteit, publieksbereik, productverbetering, innovatie en het verhogen van omzet of verminderen van kosten.

Handboek Communities put uit de eigen praktijk en ervaring van de schrijver, (social) mediaspecialist Erwin Blom, maar ook uit interviews met tientallen experts en vertegenwoordigers van communities. Dit boek laat zien hoe een hobbyproject uitgroeit tot een winstgevende onderneming, hoe een klassieke mediapartij de nieuwe werkelijkheid succesvol omarmt, een gemeente actief aan publieksparticipatie doet en interne kennisdeling bij een groot bedrijf tot kostenvermindering leidt. Handboek Communties is er voor iedereen die communities wil leren kennen, begrijpen en succesvol in wil zetten.

Handboek Communities verscheen alweer twee jaar geleden, maar heeft weinig aan actualiteit ingeboet. […] De heldere wijze waarop hij [Blom] sociale media bespreekt, maken dit boek onweerstaanbaar. Blom heeft een perfecte synthese gevonden tussen het praktisch handboek en een uitleg van de principes van sociale media.’ – Management & Literatuur

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044962260
NUR: 988
Type: E-book
Auteur(s): Erwin Blom
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-01-2010
Handboek Communities
E-book:
7,99

Gerelateerde artikelen