Esther Perel te gast in het avondvullende VPRO-programma Zomergasten

Op zondag 2 september 2018 is de Vlaamse psychotherapeut en auteur van de New York Times-bestsellers Erotische intelligentie en Liefde in verhouding Esther Perel te gast in het tv-programma Zomergasten. Esther wordt gezien als een van de meest verhelderende en originele stemmen op het gebied van moderne relaties. Haar TED Talks zijn bijna 20 miljoen keer bekeken en daarnaast is ze uitvoerend producent en presentator van de populaire Audible-podcast Where Should We Begin? Esther is geboren in België, maar woont al jaren in New York.

Over haar boek Erotische intelligentie
De meeste mensen zoeken zekerheid in hun relatie. Ze willen een betrouwbare, monogame partner die ze door en door kennen. Maar een intieme en gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een goed seksleven. En juist het ontbreken van erotiek kan een relatie onder druk zetten. In dit heldere, soms provocerende boek, dat oplossingen biedt voor een probleem waar veel mensen tegenaan lopen, put Esther uit de rijke ervaring die ze in haar praktijk heeft opgedaan.

Over haar boek Liefde in verhouding
Affaires kunnen ons volgens Esther Perel veel leren over relaties: ze bieden een waardevol inzicht in onze denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid. Met de juiste houding kunnen stellen, of ze nu samenblijven of uit elkaar gaan, zelfs groeien door deze tumultueuze ervaringen. In Liefde in verhouding geeft Esther een heldere en gedurfde nieuwe kijk op relaties, trouw en verlangen.

Gerelateerde artikelen

Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Om een indicatie te krijgen van hoe zwaar een mantelzorger is belast en/of diens eigen grenzen heeft overschreven, heeft Anne Margriet Pot samen met enkele collega’s de EDIZ-vragenlijst ontwikkeld: Ervaren Druk door Informele Zorg. Doe hier de test!

Blog
Lees meer

10 tips voor een constructief gesprek

Een mondige mantelzorger spreekt zich daarover uit, maar je kunt dan wel van goede wil zijn, een goed gesprek moet van twee kanten komen. Hier vind je 10 tips voor een constructief gesprek!

Blog
Lees meer

Mantelzorgen doen we samen

10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg: dé dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Lees hier de inleiding van 'Fijn dat je er bent' van Tijn Elferink en Jan van Houten.

Blog
Lees meer

September is de maand van persoonlijke ontwikkeling

In dit artikel over de maand van persoonlijke ontwikkeling geven we je verschillende top 5 leestips die je helpen je beste zelf te vinden, je afhelpen van slechte gewoontes, je professioneel helpen groeien, inspireren met bijzondere verhalen en je laten shinen in al je rollen.

Blog
Lees meer