Boeken
Non-fictie

Liefde in verhouding

€ 20,99
Paperbackook verkrijgbaar als:

'Perel geeft een fascinerend overzicht van mogelijkerwijs alle aspecten en betekenissen van overspel.' NRC Handelsblad

Affaires en overspel bestaan al sinds het huwelijk werd uitgevonden, en ook de aversie ertegen. En toch weten we maar weinig over dit eeuwenoude taboe, dat wereldwijd wordt veroordeeld maar ook wereldwijd plaatsvindt.

De afgelopen tien jaar heeft Esther Perel de wereld rondgereisd en honderden koppels geïnterviewd die te maken kregen met ontrouw in hun relatie. In Liefde in verhouding probeert ze antwoord te vinden op de vragen: Waarom gaan we vreemd? Waarom bedriegen gelukkige mensen elkaar? Waarom doet ontrouw zoveel pijn? En wanneer we het over overspel hebben, wat bedoelen we dan precies? Betekent een affaire altijd het einde van een huwelijk?

Affaires kunnen ons volgens Esther Perel veel leren over relaties: ze bieden een waardevol inzicht in onze denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid. Met de juiste houding kunnen stellen, of ze nu samen blijven of uit elkaar gaan, zelfs groeien door deze tumultueuze ervaringen. In Liefde in verhouding geeft Perel een heldere en gedurfde nieuwe kijk op relaties, trouw en verlangen.

  • Verschijningsdatum: 16-1-2018
  • ISBN: 978-94-005-0909-2
  • Aantal pagina's: 352
  • Uitgever: Lev.
  • Vertaler(s): Catalien van Paassen, Willem van Paassen
  • NUR: 770
Uit de pers
'Perel is geboeid door de kunst van het liefhebben, en het groeiproces dat daarbij hoort. Haar aanpak is intellectueel, artistiek, soms ronduit speels.' De Morgen
Meer over dit boek

Perel laat ruimte voor gevoelens als verdriet, zonder iets goed te praten en zonder te demoniseren, en dit is misschien wel de belangrijkste reden om je te verdiepen in haar werk.

De morgen

Ontrouw herbeschouwd...

Een talk voor iedereen die ooit lief heeft gehad

Ontrouw herbeschouwd...