BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Geïnspireerd door Nancy Friday zijn Lucas De Man en Mariëlle de Goede op pad gegaan om te ontdekken waar men anno nu over fantaseert. Het resultaat is een bevrijdend boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie kan terugvinden. Aan de hand van thematische categorieën toont het boek een rijk scala aan verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen. Een must-read als je wilt ontdekken hoe erotische fantasieën je leven kunnen verrijken.


Lucas De Man (1982) is creator, tv-presentator en directeur van Stichting Nieuwe Helden. Naast zijn werk als artistiek leider van Nieuwe Helden, is Lucas werkzaam als (freelance) regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Hij presenteert verschillende culturele tv-programma’s waaronder Kunstuur (AVROTROS). Hij is vaak host voor grote en kleine evenementen in Nederland en België, hij geeft lezingen en is af en toe gastdocent. 

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

Het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland en Vlaanderen ooit

Het Yes, please!-project bestaat uit een rondreizende caravan met de naam Bolleke, een Live show en dit boek

Het onderzoek heeft zeer interessante inzichten in erotische fantasieën, en het verschil tussen mannen en vrouwen opgeleverd

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit yes, please!

Toen ik vijftien jaar was kreeg ik van mijn moeder het boek Diepe gronden van Nancy Friday. Ik zeg nu wel ‘kreeg’, maar het zou ook
kunnen dat ik het vond in de kast in haar slaapkamer en dat zij dat ontdekte en dat ze het vervolgens niet erg vond. ‘Lees maar, jongen.
En als je vragen hebt ben ik er, altijd, dat weet je.’
In Diepe gronden verzamelde de onderzoeksjournalist Nancy Friday de erotische fantasieën van meer dan vierhonderd Amerikaanse vrouwen. Het was 1973 en Friday was het beu dat vrouwen steeds maar weer weggezet werden als brave, preutse, deugdzame
wezens. Of zoals ze zelf schreef: ‘Ik koos ervoor te schrijven over de seksuele fantasieën van vrouwen, omdat dat onderwerp maagdelijk terrein was.’ Het was een ontbrekend puzzelstukje in een tijd dat de wereld plotseling nieuwsgierig was naar seks en naar vrouwelijke seksualiteit. Er heerste op dat moment een wijdverbreid idee dat vrouwen geen seksuele fantasieën hebben.1
Ze plaatste toen deze oproep in de krant: 


female sexual fantasies
wanted by serious female researcher.
Anonymity guaranteed. Box xyz. 


Meer dan vierhonderd vrouwen stuurden hun fantasieën op naar Friday. Ze bundelde alle getuigenissen in verschillende hoofdstukken en leidde deze telkens in met haar eigen commentaar en inzichten.

Ik heb het boek verslonden. Hoe mooi en veelzijdig is de mens toch, dacht ik na het lezen. Iedere vrouw had een andere fascinatie. Het boek ging van romantiek tot bestialiteit, van versmelting tot verkrachting en van monogame relatieseks tot wilde orgieën. Het was grenzeloos, open en kwetsbaar tegelijk en het gaf mij het gevoel dat er geen schaamte hoeft te zijn in wat je droomt en wie je bent. Het boek ging dan wel over vrouwen, maar ik als jonge man vond er de erkenning voor mijn eigen ontluikende seksualiteit. Ik droomde over vrijheid en vrijen en ik liet mijn fantasie de, eh, vrije loop. 

Paperback | 320 p. | ISBN: 9789400512092 | € 20,99

Vijftig jaar na Diepe gronden, het baanbrekende boek over erotische fantasieën van Nancy Friday, is het tijd voor Yes, Please!, het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland en Vlaanderen ooit.

LEES EEN FRAGMENTBESTELLENE-BOOK

Mariëlle de Goede (1990) is psychologe en werkt als onderzoeker voor Nieuwe Helden.

BESTELLENE-BOOKINZICHTEN VAN HET ONDERZOEK

TOP 3 FANTASIEËN

De top 3 meest populaire erotische fantasieën van Nederland en Vlaanderen zijn: 

  • Fantasieën over groepsseks, waaronder trio’s, kwartetjes, orgies en openbare seksfeesten 
  • Fantasieën over macht, controle en ruwe seks, waaronder veel bondage en verkrachtingsfantasieën 
  • Fantasieën over avontuur en spanning, waaronder voyeurisme, exhibitionisme en seks op bijzondere plekken

INZICHTEN VAN HET ONDERZOEK

WEINIG VERSCHILLEN TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Over het algemeen zijn er weinig verschillen tussen de inhoud van de fantasieën van vrouwen en mannen. Slechts enkele globale verschillen vielen ons op: 

  • Mannen ervaren in hun dagelijks leven de druk om te presteren tijdens seks, maar in hun fantasieën zijn ze de meest fantastische minnaars die hun partners moeiteloos meerdere orgasmes bezorgen en eindeloos kunnen doorgaan. Mannen focussen in hun fantasieën ook vaker op het genot van hun bedpartner en benoemden vaker dat ze haar of hem zichtbaar zien genieten; 
  • Vrouwen zeiden in hun dagelijks leven veel te focussen op het plezier van hun partner, maar in hun fantasieën laten ze dat los door zichzelf het lustobject van de fantasie te maken. Veel vrouwen vertelden ons hoe bevrijdend het is om in hun fantasie eindelijk ‘egoïstisch’ te zijn en zich niet om hun partner te bekommeren.

BENIEUWD NAAR MEER INZICHTEN EN DE EROTISCHE FANTASIEËN VAN 300 MENSEN?

BESTELLENE-BOOK

BENIEUWD NAAR MEER INZICHTEN EN DE EROTISCHE FANTASIEËN VAN 300 MENSEN?

DOWNLOAD EEN FRAGMENTINZICHTEN VAN HET ONDERZOEK