BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Zij die moet sterven - Millennium 6

Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus...

Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is?

Lisbeth Salander bevindt zich op dat moment in Moskou. Ze heeft haar uiterlijk aangepast en heeft besloten om nooit meer de prooi te zijn, maar de jager. Op een feest in een restaurant waarvan de eigenaar ook het brein achter een aantal troll factories is, wil ze eens en voor altijd met haar zus Camilla afrekenen…

David Lagercrantz is journalist en internationaal bekend geworden door de bestseller Ik, Zlatan over Zlatan Ibrahimovic en zijn succesvolle voortzetting van de Millennium-serie van Stieg Larsson. Naast zijn schrijverschap zit hij in het bestuur van de Zweedse PEN. 

'De vele fans zullen niet teleurgesteld worden.' - de Volkskrant

‘David Lagercrantz heeft naast het vermogen bloedspannend te schrijven ook humor.’ 

– De Telegraaf

‘Lagercrantz is een vakman, een secuurder plotbouwer dan Larsson zelfs.’

– Sir Edmund

NIEUWSBRIEFOPEN FRAGMENT
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

EERDERE DELEN UIT DE MILLENNIUM-REEKS

BESTELLEN

Meer lezen?

R.I.P. SALANDER

MILLENNIUM 6

DE FINALE STRIJD

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

BESTELLEN

Het laatste deel uit de Millennium-reeks

Lisbeth Salander is een van de meest iconische thrillerpersonages ter wereld

Wereldwijd meer dan 80 miljoen exemplaren verkocht van de reeks 

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit het laatste deel van de Millennium-reeks

De eerste die zich naar de boom waagde en begreep dat de man dood was, was de schrijfster Ingela Dufva. Het was toen halftwaalf in de ochtend. Het stonk er en het gonsde er van de vliegen en de muggen, en Ingela Dufva was niet helemaal eerlijk toen ze later verklaarde dat de figuur die daar zat iets ontroerends had. De man had overgegeven en had zware diarree gehad. Ze was niet zozeer vervuld van ontzag als wel van afkeer en van angst voor haar eigen dood. Ook de agenten Sandra Lindevall en Samir Eman, die een kwartier later ter plaatse waren, beschouwden hun werk daar puur als een straf. Ze namen foto’s van de man en doorzochten de nabije omgeving, al kwamen ze niet helemaal tot onder aan de helling bij de Zinkensväg, waar een halve fles drank lag, met een dun laagje drab onderin, en hoewel ze geen van beiden vonden dat ‘het duidelijk op misdaad wees’, onderzochten ze zijn hoofd en borst nauwkeurig. Er waren geen sporen van geweld en ook geen andere tekenen die op een verdachte doodsoorzaak wezen, afgezien van een dikke sliert kwijl die uit zijn mond liep, dus nadat ze de kwestie met hun meerderen hadden besproken, besloten ze de plek niet af te zetten. 

E-BOOKLEES DE SAMENVATTINGENLEES DE SAMENVATTINGEN