Geweldige klassieker van de wereldberoemde Octavia E. Butler, schrijver van vele baanbrekende romans

Samenvatting

Wanneer wereldwijde klimaatverandering en economische crises in 2024 tot sociale chaos leiden, wordt Californië een plek vol gevaar: van ernstig watertekort tot massa’s drugsverslaafde maniakken die alles zullen doen om nog een dag te overleven. De vijftienjarige Lauren Olamina woont met haar vader, in een afgeschermde community, beschermd tegen de anarchie
buiten de muren. Lauren lijdt aan hyperempathie, een slopende gevoeligheid voor de emoties van anderen. Maar als de community onveilig wordt, moet Lauren vluchten.

Wanneer wereldwijde klimaatverandering en economische crises begin jaren 2020 tot sociale chaos leiden, wordt Californië een plek vol gevaar: van ernstig watertekort tot massa’s drugsverslaafde maniakken en dieven die werkelijk alles zullen doen om nog een dag te overleven. De vijftienjarige Lauren Olamina woont met haar vader, een prediker, in een ommuurde community, beschermd tegen de anarchie die buiten de muren plaatsvindt. Lauren lijdt aan hyperempathie, een slopende gevoeligheid voor de emoties van anderen, in een samenleving waar elke kwetsbaarheid juist een risico vormt.

Lauren moet zich duidelijk uitspreken om haar dierbaren te beschermen tegen de dreigende rampen die haar kleine gemeenschap koppig negeert. Maar wat begint als een gevecht om te overleven, leidt al snel tot iets veel omvangrijkers: de geboorte van een nieuw geloof en een verrassend visioen over het menselijk lot.

Goed om te weten

  • #1 New York Times-bestseller
  • Wordt wereldwijd heruitgegeven
  • Voor lezers van Toni Morrison en Margaret Atwood
  • Verscheen oorspronkelijk in 1993 en nu voor het eerst in Nederlandse vertaling

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056727116
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Octavia Butler
Vertaler: Reshma Jagernath, Ine Willems
Prijs: 27,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 13-02-2024

Specificaties

ISBN: 9789044933482
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Octavia Butler
Vertaler: Reshma Jagernath, Ine Willems
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 13-02-2024
De zaaier
De zaaier
Paperback:
27,99
E-book:
14,99

Gerelateerde artikelen

Tijd en plaats van 6 historische romans

Met een historische roman reis je terug in de tijd, maar de tijd waarnaar je terugreist verschilt per roman. Hier vind je 6 historische romans met de bijbehorende tijd én plaats!

Blog
Lees meer

Over Verbonden van Octavia Butler

Ben jij benieuwd naar Verbonden van Octavia Butler? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij Verbonden nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer

5 x De mooiste zinnen

Soms weet een auteur met één zin precies dat te zeggen waardoor alles opeens op zijn plek valt. Wij delen deze 5 mooiste zinnen daarom graag met jou.

Blog
Lees meer