Rancune

Rancune Deel 3 Prijswinnaar
Rancune Deel 3 Prijswinnaar
Rancune Deel 3 Prijswinnaar

De derde Helsinki-thriller van New York Times-bestsellerauteur Max Seeck, over rechercheur Jessica Niemi, is een verslavende Finse misdaadroman over de duisterste geheimen die een mens kan hebben. 

Samenvatting

Vooraanstaand zakenman Eliel Zetterborg wordt op brute wijze vermoord aangetroffen in zijn huis in Helsinki. Zijn bedrijf heeft drastische bezuinigingen aangekondigd waarna Zetterborg talloze bedreigingen ontving. 

Maar de zaak wordt complexer als blijkt dat de moordenaar ook andere motieven lijkt te hebben. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een foto van Zetterborg met drie andere mannen, van wie de gezichten zijn weggekrast. De politie tast in het duister over de identiteit van de mannen. Zijn het andere slachtoffers? Of zit er iets sinisterders achter? 

Jessica Niemi is nog niet hersteld van het trauma dat ze opliep na de vorige zaak. Daarom krijgt Yusuf nu de kans om het onderzoek te leiden en zijn vaardigheden als politieagent te bewijzen. Door de foto van Zetterborg en de drie mannen wordt Jessica gedwongen om opnieuw haar demonen uit het verleden onder ogen te zien...

Goed om te weten

  • Seecks boeken verschijnen in meer dan 40 landen
  • Filmrechten verkocht in Hollywood – uniek voor een Finse thriller
  • Alle drie Seecks boeken zijn New York Timesbestsellers
  • Voor de liefhebbers van Søren Sveistrup

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • Winnaar van de Glazen Sleutel 2023.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516069
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Max Seeck
Vertaler: Petri Hoogendijk
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789044934786
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Max Seeck
Vertaler: Petri Hoogendijk
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789046177587
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Max Seeck
Vertaler: Petri Hoogendijk
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 46 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 08-02-2024
Rancune Deel 3 Prijswinnaar
Rancune Deel 3 Prijswinnaar
Rancune Deel 3 Prijswinnaar
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Januari 2020
L’Étranger opent de deur, laat zijn blik door de kamer gaan en glimlacht tevreden. Het driesterrenhotel is ascetisch, maar voor zijn plannen is de kamer perfect. Als hij de sleutelkaart in de schakelaar steekt, gaat er een flets licht aan. Hij zet de Louis Vuitton-sporttas op de grond en voelt hoe zijn bovenarm wordt ontlast. Sinds hij van het schip is gekomen, heeft hij de tas met zijn gereedschap niet meer losgelaten. De hele weg van de loopbrug tot in de taxi en het hotel hebben zijn vingers stevig in het leren hengsel geknepen. Ontspannen loopt hij naar het grote raam dat uitkijkt op een plein: de mensen die daar rondstruinen lijken vanaf de hoogste etage van het hotel op tinnen soldaatjes. En dat zijn ze wellicht ook, soldaten van hun eigen leven, op weg naar de onbeduidende gevechten van hun bestaan. Lemmingen. Aan de rand van het plein, voor een granieten kantoorgebouw, is een demonstratie aan de gang: tientallen mensen in donsjassen houden grote borden omhoog. Er staan twee politiewagens. De daaruit gestapte agenten volgen de situatie gelaten. L’Étranger lacht in zichzelf. Hij heeft nog nooit gedemonstreerd. Waarom zou hij ook? Hij gaat liever op in de massa dan dat hij in het middelpunt van de belangstelling staat. Bovendien breng je geen blijvende verandering teweeg door met enkele tientallen mensen bijeen te komen op een of ander stom plein. Een mooie gedachte misschien, maar niet meer dan dat.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

5 thrillers om te lezen in de winter

In de winter is het natuurlijk geweldig om een bijpassende thriller te lezen; het liefst eentje die zich afspeelt op een afgelegen plek en waarin bergen sneeuw de revue passeren. Koude rillingen gegarandeerd!

Blog
Lees meer

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Wij geven 10 leestips.

Blog
Lees meer