Rancune

De derde Helsinki-thriller van Max Seeck, over rechercheur Jessica Niemi, is een verslavende Finse misdaadroman over de duisterste geheimen die een mens kan hebben. Van de auteur van de New York Times-bestsellers De trouwe lezer en De ijskring .

Samenvatting

Vooraanstaand zakenman Eliel Zetterborg wordt op brute wijze vermoord aangetroffen in zijn huis in Helsinki. Zijn bedrijf heeft drastische bezuinigingen aangekondigd waarna Zetterborg talloze bedreigingen ontving. 

Maar de zaak wordt complexer als blijkt dat de moordenaar ook andere motieven lijkt te hebben. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een foto van Zetterborg met drie andere mannen, van wie de gezichten zijn weggekrast. De politie tast in het duister over de identiteit van de mannen. Zijn het andere slachtoffers? Of zit er iets sinisterders achter? 

Jessica Niemi is nog niet hersteld van het trauma dat ze opliep na de vorige zaak. Daarom krijgt Yusuf nu de kans om het onderzoek te leiden en zijn vaardigheden als politieagent te bewijzen. Door de foto van Zetterborg en de drie mannen wordt Jessica gedwongen om opnieuw haar demonen uit het verleden onder ogen te zien...

Goed om te weten

  • Seecks boeken verschijnen in meer dan 40 landen
  • Filmrechten verkocht in Hollywood – uniek voor een Finse thriller
  • Alle drie Seecks boeken zijn New York Timesbestsellers
  • Voor de liefhebbers van Søren Sveistrup

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • Winnaar van de Glazen Sleutel 2023.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516069
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Max Seeck
Vertaler: Petri Hoogendijk
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 04-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789044934786
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Max Seeck
Vertaler: Petri Hoogendijk
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 04-01-2024
Rancune Deel 3
Rancune Deel 3
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer

9 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Wij geven 10 leestips.

Blog
Lees meer