Onze verloren harten

Onze verloren harten
Onze verloren harten
Onze verloren harten

Een hartverscheurende roman over de onbreekbare liefde tussen moeder en kind en over menselijkheid in donkere tijden. Gekozen voor de boekenclub van Reese Witherspoon!

Samenvatting

De twaalfjarige Bird Gardner woont bij zijn liefhebbende, maar gebroken vader. Diens leven wordt al tien jaar lang bepaald door wetten die zijn opgesteld om de ‘Amerikaanse cultuur’ te behouden, in de nasleep van jaren van economische instabiliteit en geweld. Vooral ouders en kinderen van Aziatische afkomst lopen gevaar om van elkaar gescheiden te worden. Bird kan zich zijn moeder nauwelijks herinneren en weet niet wat er met haar is gebeurd. Wanneer hij een mysterieuze brief met alleen een cryptische tekening ontvangt, gaat hij naar haar op zoek. Zijn zoektocht voert hem terug naar de vele volksverhalen die ze hem als kind heeft verteld, naar een ondergronds netwerk van bibliothecarissen, en uiteindelijk naar New York City, waar een nieuwe daad van verzet het begin kan zijn van de broodnodige verandering.

Dit is het tweede boek van Celeste Ng dat werd gekozen voor de Book Club van Reese Witherspoon!

Goed om te weten

  • #1 New York Times-bestsellerauteur
  • In Nederland meer dan 20.000 exemplaren verkocht van Kleine brandjes overal
  • Actuele roman over maatschappelijk onrecht en de kracht van verandering

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056727222
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Celeste Ng
Vertaler: Anna Livestro
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 06-10-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933970
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Celeste Ng
Vertaler: Anna Livestro
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 06-10-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176733
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Celeste Ng
Vertaler: Anna Livestro
Voorlezer: Anne Lichthart
Prijs: 15,99
Duur: 10 uur en 13 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 17-11-2022
Onze verloren harten
Onze verloren harten
Onze verloren harten
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Leesfragment

De brief komt aan op een vrijdag. Opengesneden en weer verzegeld met een sticker, uiteraard, zoals al hun brieven: Geïnspecteerd voor uw veiligheid – pact.
Op het postkantoor had het tot verwarring geleid. De postbeambte had het papier opengevouwen, bestudeerd, doorgegeven aan zijn baas, die weer aan zijn baas.
Maar uiteindelijk leek de brief hun ongevaarlijk en werd hij doorgestuurd. Geen retouradres, alleen een poststempel uit New York, NY, zes dagen oud.
Op de envelop stond zijn naam – Bird – en daardoor weet hij dat dit van zijn moeder komt. Hij is al heel lang niet meer Bird.
We hebben je Noah genoemd naar je vader, had zijn moeder ooit tegen hem gezegd. Bird heb je zelf bedacht.
Het woord dat, als hij het uitsprak, als zichzelf voelde. Iets wat niet op aarde thuishoorde, een klein snel wezentje. Een nieuwsgierig getjilp, een zelf dat omkrulde langs de randjes.
De school vond het maar niks. Bird is toch geen naam, hadden ze gezegd, hij heet Noah. Zijn kleuterjuf, woest: Hij reageert niet als ik hem roep. Hij luistert alleen naar Bird.

Gerelateerde artikelen

5 Romans met tieners in de hoofdrol

Het lezen van romans met tieners en jong volwassenen in de hoofdrol zorgt dan ook voor een unieke leeservaring. Lees jij graag boeken met tieners en jong volwassenen in de hoofdrol? Wij hebben 5 leestips!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer