Nieuwe roman van bestsellerauteur Celeste Ng

De nieuwe roman van Celeste Ng, Our Missing Hearts, zal op 4 oktober 2022 verschijnen. Dat heeft haar Amerikaanse Uitgeverij Penguin Press vandaag aangekondigd. De Nederlandse vertaling verschijnt medio oktober bij Uitgeverij Signatuur.

Celeste Ng is de New York Times-bestsellerauteur van Wat ik nooit eerder heb gezegd en Kleine brandjes overal. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen en beide boeken werden verfilmd.

Over het boek

In Our Missing Hearts leidt de twaalfjarige Bird Gardner een rustig bestaan met zijn liefhebbende, maar gebroken vader, een voormalige taalkundige die nu werkt als bibliothecaris bij de universiteit van Harvard. Bird stelt nooit veel vragen en probeert niet op te vallen. Zijn leven wordt al tien jaar lang geregeerd door wetten die zijn opgesteld om de ‘Amerikaanse cultuur’ te behouden, in de nasleep van jaren van economische instabiliteit en geweld. Om de vrede te bewaren en de welvaart te herstellen, mogen de autoriteiten kinderen van dissidenten verhuizen, vooral die van Aziatische afkomst, en zijn bibliotheken gedwongen boeken te verwijderen die als onpatriottisch worden beschouwd, waaronder het werk van Birds moeder, Margaret, een Chinees-Amerikaanse dichteres die het gezin verliet toen hij negen jaar oud was.

Bird kent zijn moeders werk niet en weet niet wat er met haar is gebeurd. Wanneer hij een mysterieuze brief ontvangt met alleen een cryptische tekening, gaat hij naar haar op zoek. Zijn zoektocht voert hem terug naar de vele volksverhalen die ze hem als kind heeft verteld, naar een ondergronds netwerk van bibliothecarissen, naar de levens van kinderen die zijn ontvoerd, en uiteindelijk naar New York City, waar een nieuwe daad van verzet het begin kan zijn van de broodnodige verandering.

Our Missing Hearts is een verhaal over hoe zogenaamd beschaafde gemeenschappen het meest schrijnende onrecht kunnen negeren. Het is een verhaal over de kracht   ̶  en beperkingen  ̶  van kunst om verandering teweeg te brengen, de lessen en erfenissen die we doorgeven aan onze kinderen, en hoe ieder van ons een gebroken wereld kan overleven met ons hart intact.

‘Ik begon gewoon een boek te schrijven over een moeder en een zoon, maar merkte al snel dat ik worstelde met een aantal vragen. Hoe kunnen we onze kinderen leren de wereld beter te maken als wij daar zelf niet in zijn geslaagd? Kunnen we echt het verschil maken? Voor mij gaat Our Missing Hearts over het levend houden van een gevoel van gedeelde menselijkheid in donkere, cynische en isolerende tijden, en ik hoop dat dat de lezers bijblijft.’ – Celeste Ng

Gerelateerde artikelen

5 x De mooiste zinnen

Soms weet een auteur met één zin precies dat te zeggen waardoor alles opeens op zijn plek valt. Wij delen deze 5 mooiste zinnen daarom graag met jou.

Blog
Lees meer

9 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer

Boekentip: Kleine brandjes overal

Boekencommunity Hebban vroeg Juliette van Wersch, uitgever van Signatuur, voor een artikel naar haar boekentip voor deze zomer.

Blog
Lees meer