Het meisje van de Slijterij

durf te delen en ervaar de kracht van social media voor jezelf en je bedrijf
Het meisje van de Slijterij

Samenvatting

Bijna elk bedrijf zit tegenwoordig op internet. Soms alleen met een website, soms ook door social media in te zetten. Maar online opereren vereist een andere strategie dan de marketing zoals die tot nu toe werd toegepast. Bij social media gaat het om relaties in plaats van transacties, om te durven delen zonder daar direct iets voor terug te verlangen. Maar als die transacties uiteindelijk toch plaatsvinden, blijken deze veel waardevoller te zijn dan voorheen. Er is namelijk een band met het bedrijf, het product en de mens erachter ontstaan.

Door gebruik te maken van haar digitale netwerk zet Petra de Boevere regelmatig nieuwe producten in de markt. Zo ontwikkelde ze onlangs de nu al beruchte Zeeuwierjenever. De positionering, naam en vormgeving ontstonden door hierover te overleggen met haar mede-Twitteraars, die het product vervolgens massaal gingen bestellen. Regelmatig rijden mensen honderden kilometers heen en terug om de slijterij nu eens in het echt te bezoeken.

In Meisje van de Slijterij deelt Petra de Boevere wat ze de afgelopen tien jaar op internet heeft gedaan. Wat ze ervan leerde, hoe het haar inspireerde en wat online netwerken haar en haar bedrijf heeft gebracht. Maar ook welke fouten ze maakte en welke hobbels ze moest nemen om te komen waar ze nu is.
Ze legt uit hoe de op het eerste oog wirwar aan social media werkt en hoe je die voor jezelf en je bedrijf in kunt zetten.

‘Vanaf het allereerste moment weet Petra haar lezers te boeien. […] Meisje van de Slijterij is een boeiend en inspirerend boek. Na het lezen ervan is het alsof ik Petra al jaren ken en dat vind ik heel bijzonder.’ – Leeskost.nl

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044964769
NUR: 802
Type: E-book
Auteur(s): Petra de Boevere
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 183
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 27-09-2010
Het meisje van de Slijterij
E-book:
7,99

Gerelateerde artikelen