BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT
NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

MEER LEZEN?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Een voorproefje uit How To Not Kill Yourself

Ik kan me de eerste keer dat ik het woord depressie hoorde niet herinneren, maar wat ik me nog wel kan herinneren, is de eerste keer dat ik me bewust werd van de betekenis ervan. Het was met Kerstmis en ik moet een jaar of elf, twaalf zijn geweest. We waren onlangs verhuisd van Plano in Texas naar Durham in New Hampshire. We vonden het heel fijn om noordwaarts te verhuizen naar de regio Boston, want mijn opa en oma, de Mangenes, woonden daar. Mijn oma, Nana Mangene, maakte de heerlijkste gehaktballen. Het toeval wil dat ook zij problemen had met haar geestelijke gezondheid. Mijn Nana had een bipolaire stoornis, of zoals ze destijds zeiden: ze was manisch-depressief. 
Niemand heeft me ooit even apart genomen om me dit uit te leggen. Dat soort dingen gebeurde niet in mijn familie. Er werd eigenlijk nooit preventief gesproken over ernstige dingen, zeg maar. De echte gesprekken in onze familie kwamen altijd ná de crisis. Maar gaat het niet in de meeste families zo? Het moet eerst faliekant misgaan, toch?

David Mangene gaat in gesprek met mensen die  in aanraking zijn gekomen met depressie en zelfmoord. Openhartig, eerlijk, maar ook met humor.

PODCAST

David Mangene vertelt in zijn boek How To Not Kill Yourself openhartig en met humor over zijn worsteling met depressie en suïcidale gedachtes. Hij wil het taboe rond mentale gezondheidsproblemen van mannen doorbreken.

Mannen hebben geen problemen. Althans, ze vinden het moeilijk om erover te praten en hulp te vragen. David Mangene wil helpen om dat taboe te doorbreken en mentale gezondheidsproblemen van mannen bespreekbaar te maken. David worstelt al zijn hele leven met manische periodes, zware depressies en suïcidale gedachtes. Openhartig, soms bot en met veel humor kijkt hij naar zijn eigen leven en gaat hij op zoek naar de redenen om toch door te gaan.
 

BESTELLEN

DIT IS DAVID...

David heeft een geweldige relatie en twee prachtige kinderen. Hij geeft al jaren Engelse les aan Nederlandse expats, is trainer bij Omdenken en stand-upcomedian. David heeft alles onder controle – zou je denken.

David heeft namelijk ook een klinische depressie, bipolaire stoornis type 2 en loopt al jaren rond met gedachtes aan zelfmoord.

Om te voorkomen dat hij het EA (Echt Angstaanjagende = zelfmoord) doet, heeft David tien tips om niet toe te geven aan die gevoelens.

Gebonden, 144 p. / ISBN: 9789400512221 / €16,99

EBOOKLEES EEN FRAGMENTBESTELLENEBOOKDOWNLOAD EEN FRAGMENT

Abonneer je nu in je favoriete podcast-app

BELUISTER DE PODCASTBELUISTER DE PODCAST