Minicollege evolutionaire psychologie: omgaan met een pandemie

Evolutionair psycholoog en auteur Mark van Vugt (Lucy, Darwin & Lady Gaga) neemt ons mee op een reis door de menselijke evolutie in een serie van minicolleges rondom het onderwerp evolutionaire psychologie.

In dit minicollege zoekt hij naar het antwoord op de vraag: Hoe gaan we met zijn allen om met een pandemie zoals de uitbraak van COVID-19 en welke rol speelt evolutionaire psychologie daarin?

Mark van Vugt is hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft meer dan 200 wetenschappelijke publicaties achter zijn naam staan en schreef eerder De natuurlijke leider (samen met Anjana Ahuja), Gezag (samen met Max Wildschut) en Mismatch (samen met Ronald Giphart), die in diverse talen zijn verschenen. Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste psychologen ter wereld van dit moment. Lucy, Darwin & Lady Gaga is zijn nieuwste boek.

Gerelateerde artikelen

Van tobber tot topper: een ex-voetveeg worden

In Geven en nemen behandelt Adam Grant waar je op moet letten bij het geven en ontvangen op de werkvloer: wanneer geef je en wanneer kun je beter ontvangen?

Blog
Lees meer