Het anti-aanbakbrein

Hoe zorg je ervoor dat er mentaal minder aan je plakt?
Het anti-aanbakbrein
Het anti-aanbakbrein
Het anti-aanbakbrein

Een praktisch boek over de zorgelijke gedachten die mentaal blijven plakken en hoe je ze kunt loslaten.

Samenvatting

Hoe zorg je ervoor dat je niet dagen, maanden of zelfs jaren blijft rondlopen met negatieve gedachten?

Soms blijven zaken mentaal aan je plakken. Iemand heeft iets gezegd of gedaan – of juist niet gezegd of gedaan – wat jij niet kunt loslaten. Je blijft ermee rondlopen en het bepaalt je humeur en soms zelfs je fysieke gesteldheid. Dit boek behandelt de herkomst van zorgelijke gedachten, de manieren om je ertegen te wapenen en een praktisch stappenplan om ervanaf te komen, mocht er toch iets blijven plakken.
Sanne van Arnhem sprak met honderd mensen in heftige werk- of thuissituaties, zoals crisisartsen, leerkrachten, commando’s, publieke figuren, scheidingsadvocaten, agenten, ouders, mensen met een depressie en mensen in een vechtscheiding. Allemaal hadden ze een eigen manier van omgaan met ‘dat wat plakt’.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515352
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Sanne van Arnhem
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 184
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 06-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934298
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Sanne van Arnhem
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 06-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789046177051
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Sanne van Arnhem
Voorlezer: Rebecca Sies
Prijs: 11,99
Duur: 3 uur en 38 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 25-08-2022
Het anti-aanbakbrein
Het anti-aanbakbrein
Het anti-aanbakbrein
Paperback:
20,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Inleiding

‘I wish I was a little bit taller,’ rapte Skee-Lo. Radiohead zong ‘I wish I was special,’ en Claudia de Breij zong ‘was ik maar een held’. Open een willekeurige afspeellijst op Spotify en het zal je opvallen dat buitengewoon veel artiesten iets hadden-willen-zijn.
Ondanks het feit dat ik geen zanger ben (geloof me, niemand wil me horen zingen), heb ik óók zo’n vurige wens. Ik hoef niet speciaal te zijn, niet langer dan mijn bescheiden een meter vijfenzestig en ook geen held. Het zou mooi meegenomen zijn natuurlijk, maar geen absolute must. Ik heb echter wel één vurige wens. Ik streef er al mijn hele volwassen leven naar, en tot nu toe is het er niet van gekomen. Mijn wens? Ik zou zo graag willen dat ik als een anti-aanbakpan was. Zo’n glimmende pan waar alles vanaf glijdt. Wat er ook in of op gesmeten wordt: even schuin houden en de pan is weer als nieuw. Alles glijdt er met een vloeiende beweging zó vanaf. Nu wil ik niet echt een pan zijn, hè, dat zou gek zijn, maar die eigenschappen lijken me wel wat. Ik wil een anti-aanbakbrein. Deel jij deze wens met mij? Gefeliciteerd, dan heb je het goede boek te pakken. Lekker doorlezen, dus.
Herken je je niet meteen in deze wens, dan is er nog geen man overboord.

Gerelateerde artikelen

Dag van de Mentale Gezondheid

10 oktober is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de bewustwording van mensen met mentalegezondheidsproblemen. De Mental Health Foundation staat er eveneens achter en ziet dat er echt maar één manier is om dit te doen: door met elkaar over mentale gezondheid te (blijven) praten!

Blog
Lees meer

De tien ingrediënten van het anti-aanbakbrein

In Het anti-aanbakbrein deelt Sanne van Arnhem haar strijd met DWP (Dat Wat Plakt). Lees hier meer over de elementen die er samen voor zorgen dat je strijdbaar ten tonele verschijnt wanneer je last hebt van een flinke dosis DWP.

Blog
Lees meer