Nelson Mandela’s 100ste verjaardag

Vandaag, 18 juli 2018, zou Nelson Mandela 100 jaar zijn geworden. In De moed om te vergeven beschrijft Ndaba Mandela hoe het was om op te groeien bij, en te leren van, een van de grootste leiders die de wereld ooit heeft gekend – zijn grootvader, Nelson Mandela.

Nelson Mandela’s vreedzame strijd tegen onderdrukking en voor sociale gerechtigheid heeft de wereld veranderd, en zijn nalatenschap heeft niets aan relevantie ingeboet. De moed om te vergeven bevat zijn lessen over onder meer veerkracht, vrede en hoop, en laat zien dat iedereen de kracht bezit om zichzelf en de wereld te veranderen.

Vandaag staat er een groot interview in de Volkskrant met Ndaba Mandela: ‘Het boek, met als ondertitel Levenslessen van mijn grootvader, is afwisselend tragisch, humoristisch, aangrijpend, wijs en mild. Aanmerkelijk milder en vergevingsgezinder dan Ndaba zich soms toont tijdens het gesprek, dat bij vlagen rakelings scheert langs onverwachte, emotionele afgronden.’

Lees hier het hele interview in de Volkskrant.

Gerelateerde artikelen

5 tips om geen herfstdip te krijgen

Jaarlijks hebben meer dan een half miljoen mensen last van een herfst-winterdip, wat resulteert in niet je bed uit willen komen. Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning, geeft 5 tips.

Blog
Lees meer