Lekker lezen tijdens de Boekenweek 2019

20 maart 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Maar natuurlijk wordt tijdens deze week alle soorten boeken gevierd. Van literatuur tot non-fictie, spannende thrillers en prachtige romans.

Boekenweekgeschenk
Bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je deze week van je boekverkoper het Boekenweekgeschenk. Dit jaar is dat het boek Jas van belofte, geschreven door Jan Siebelink. Het is een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven.

Gratis reizen met de trein
NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Op zondag 31 maart 2019 kun je daarom gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van belofte.

Terug naar nieuwsoverzicht