Het boek van de galg

Het boek van de galg
Het boek van de galg
Het boek van de galg

De huiveringwekkende, steengoede nieuwe solothriller van Thomas Enger, de helft van het Noorse bestsellerduo Horst & Enger.

Samenvatting

Een aanslag : Eva overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. Op de grond naast haar ligt een dode man die ze niet kent. In de gang zit een doodsbang meisje van 8 jaar dat niet kan praten.

Een verdwijning : Peter, een stille, depressieve man, betaalt zijn hypotheek af en neemt grote geldbedragen op. Dan verdwijnt hij zonder enig spoor achter te laten. Anderhalf jaar later geeft hij een teken van leven, door een e-mail te sturen die een kettingreactie veroorzaakt van gebeurtenissen die verschrikkelijke gevolgen zullen hebben voor zijn naasten. En voor hemzelf…

Een moordenaar : Chris groeit op in een ontwricht gezin dat getekend is door een verdrinkingsongeluk net na zijn geboorte. Hij ontwikkelt een ongezonde levenshouding ten aanzien van de dood en een verstoorde verstandhouding met andere mensen. Maar hij leert zichzelf aan om zich net zo normaal voor te doen als anderen, zodat hij kan doen wat hij het liefste doet: moorden.

Het boek van de galg is een huiveringwekkend en bij vlagen sardonische thriller over hoe iemand kan uitgroeien tot een seriemoordenaar.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515369
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Thomas Enger
Vertaler: Bianca Cornelissen
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 05-01-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934458
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Thomas Enger
Vertaler: Bianca Cornelissen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 05-01-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177273
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Thomas Enger
Vertaler: Bianca Cornelissen
Voorlezer: Lykele Muus
Prijs: 15,99
Duur: 9 uur en 48 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 09-02-2023
Het boek van de galg
Het boek van de galg
Het boek van de galg
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

1.

De telefoon gaat al voor de derde keer in drie minuten. Ik werp snel een blik op het display en zie dat het weer hetzelfde onbekende nummer is. De eigenaar ervan is ook onbekend, heb ik ontdekt, wat nog een extra reden is om niet op te nemen. Ik heb een hekel aan telefonische verkopers. Ik richt me weer op mijn kop thee en het manuscript. Nog vijf weken en drie dagen tot de deadline. Ik heb tot nu toe een derde kunnen vertalen. Ik probeer om zeven pagina’s per dag te doen, maar dat is best moeilijk – in elk geval met een slecht boek en als je alleen maar zin hebt om te slapen. Te mógen slapen, voor de verandering. Vannacht heb ik tot iets na drieën wakker gelegen, om daarna voor een paar minuten lang in een chaotisch dromenland te belanden waar ik me niets van herinner. ‘Jij hebt te veel demonen,’ zegt Vegar altijd tegen me. ‘Ga op Tinder.’ ‘Ik ben mijn vertrouwen in mannen verloren,’ antwoord ik meestal. Mijn vertrouwen dat er ergens iemand rondloopt die kan leven met alles waar ik mee moet leven. ‘Dat is niet waarvoor je op Tinder moet gaan,’ zegt Vegar. ‘Jij hebt iemand nodig om lol mee te hebben.’ Inderdaad, daar had je het. Kon ik me maar herinneren hoe. Nu begint mijn mobieltje te piepen. Zelfde nummer. Hmm. Verkopers sturen geen sms’jes. Ik ontgrendel mijn telefoon en staar naar de oplichtende woorden. Ik heb je vader gevonden.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Reis om de wereld met deze 7 topthrillers!

Met een boek kun je een wereldreis maken vanaf je eigen comfortabele bank en met een thriller ervaar je spanning en adrenaline zonder dat je daadwerkelijk gevaar loopt. Met deze 7 thrillers reis je de hele wereld rond, en je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Blog
Lees meer