Boeken
Thrillers

Het meisje in de trein

'Een intrigerende psychologische thriller (...) goed geconstrueerd en intelligent entertainment.' NRC Handelsblad

Voorgelezen door: Inge Ipenburg

VN Thriller van het jaar 2015

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

‘Wat een personages, wat een setting, wat een boek! Het is Alfred Hitchcock voor een nieuwe generatie.’ – Terry Hayes, auteur van Ik ben Pelgrim

  • Verschijningsdatum: 7-7-2016
  • ISBN: 978-90-461-7030-4
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Vertaler(s): Miebeth van Horn
  • NUR: 305
Uit de pers
'Dit thrillerdebuut is zeer spannend en goed geschreven, de suspense wordt mooi geleidelijk opgebouwd, de plot is origineel, het einde verrassend.' NBD Biblion
'Een bijna perfecte combinatie van psychologische thriller en puzzelroman nieuwe stijl.' Het Parool
'Goed geconstrueerd en intelligent entertainment.' NRC Next
Meer over dit boek
Nieuwe thriller van Paula Hawkins In het water

Op 2 mei 2017 keert bestsellerauteur Paula Hawkins terug met haar nieuwe boek In het water: een verslavende psychologische thriller over de ongrijpbaarheid van de waarheid en over een familie die verdrinkt in haar geheimen.

Lees meer
Interview Vrij Nederland

'Ik heb een zwarte kant waar ik enorm in kan zwelgen.’ Het was behoorlijk brutaal dat Paula Hawkins een onaf boek naar een literair agentschap stuurde. Haar eerste thriller was het, en ze was nog niet eens op de helft.

Lees meer

Trailer The girl on the train - vanaf oktober 2016 in de bioscoop!