BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Tijdens de Balkanoorlog opereerde Dr. Cathy Ryan een Bosnisch meisje dat gewond was geraakt aan haar ogen. Nu, zesentwintig jaar later, stuurt ze haar zoon Jack Ryan Jr. op pad om het meisje van toen terug te vinden en haar een brief te overhandigen. 

Aida Curic is inmiddels uitgegroeid tot een strijdvaardige jonge vrouw die leidinggeeft aan een controversieel vluchtelingennetwerk in de buurt van Sarajevo. Jack voelt zich ogenblikkelijk tot haar aangetrokken en raakt via Aida verwikkeld in een strijd tussen etnische groeperingen die elkaar al eeuwenlang naar het leven staan. 

Om Aida te redden moet hij een weg zien te vinden in een wereld van geheime diensten, special operators en lokale maffia. 

Mike Maden is de auteur van de technothrillers Drone, Blue Warrior, Drone Command en Drone Threat. Hij studeerde politieke wetenschappen en specialiseerde zich in conflicten en technologie in internationale relaties. Tom Clancy Vuurlinie is zijn tweede boek in de Jack Ryan-reeks.

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN
FRAGMENT

Meer lezen?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

BESTELLEN

Een nieuwe Jack Ryan Jr.-thriller

Van Tom Clancy's boeken zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht

Tom Clancy wordt algemeen gezien als de bedenker van de techno-thriller

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit Vuurlinie

De Syrische strijder stond op het dak van het flatgebouw en schermde zijn ouder wordende ogen af tegen de ondergaande zon in het westen terwijl hij keek naar de spelende kinderen, zeven verdiepingen lager op straat. Ze zweetten en lachten in de lange schaduwen van het vervagende licht terwijl ze als bijen achter de bal aan zwermden, waarbij ze het geroep van hun ongeruste moeders om binnen te komen en af te wassen negeerden. Hij glimlachte. 
Kinderen, overal hetzelfde. 
De wapenstilstand was een zege. ‘God zij gedankt,’ fluisterde hij in zichzelf. Hij keek op zijn horloge, een zenuwachtige gewoonte. Bij het flauwer wordende licht wist hij dat de stem van de muezzin door de luidsprekers zou galmen om tot het maghrib, het avondgebed, op te roepen. 
Toen zijn bataljonscommandant, een Irakees, het tijdelijke bestand met die slachter Assad en diens betaalmeesters, de goddeloze Russen, aankondigde, was hij woedend geweest. Maar de afgelopen negen weken hadden hun tijd gegeven om uit te rusten en zich te hergroeperen met gesmokkelde wapens, voedsel, brandstof en cash. Nu waren ze gereed voor elke dreiging van dichtbij, en hun Stinger-raketten hielden de geduchte Russische vliegtuigen en helikopters uit het luchtruim. De hogere bevelhebbers van Al-Nusra waren allemaal hier gestationeerd; zelfs de emir woonde in Idlib, slechts drie straten verderop. Dit was de veiligste plaats in Syrië, zolang het bestand duurde. 

E-BOOK

Paperback | 512 p. | ISBN: 9789400511798 | € 22,99

Een eeuwenoude strijd op
de Balkan dreigt te ontaarden
in 
een nieuwe wereldoorlog… 

COMPLETE SERIE

JACK RYAN - DE SERIE

EEN JACK RYAN-THRILLER

BESTELLEN

HOE GOED KEN JIJ HOOFDPERSONAGE JACK RYAN UIT DE TOM CLANCY BOEKEN? 
DOE DE JACK RYAN-QUIZ!

Tom Clancy is de zeer succesvolle auteur van bestsellers als De jacht op de Red October en Op leven en dood. Clancy wordt algemeen gezien als de bedenker van de technothriller. Dertig jaar geleden was Clancy nog een verzekeringsagent in Maryland met een grote interesse in de scheepvaartgeschiedenis. Hij had Engels gestudeerd aan Loyola College in Baltimore en droomde al jaren van het schrijven van een boek. In 1984 was het eindelijk zover en zijn debuut De jacht op de Red October kreeg meteen lovende kritieken in de pers. Toen toenmalig president Ronald Reagan verklaarde dat hij een groot fan was van het boek, kwam het boek in een klap op de bestsellerlijst terecht en daarmee was de toon gezet.

Na een kort ziekbed is Tom Clancy op 1 oktober 2013 overleden in een ziekenhuis in Baltimore. Hij is 66 jaar oud geworden. In zijn carrière heeft hij met verschillende co-auteurs gewerkt, zoals Grant Blackwood (Onder vuur), Mike Maden (Confrontatie) en Mark Greaney (Opperbevel). Zij hebben nu het stokje over genomen en schrijven nog steeds boeken in de Jack-Ryan serie.