De gravin en de sterren – Vrouwelijk verlangen 1

Het verhaal van Lucy en Catherine

Een populaire historische queer romance die zich afspeelt in Regency-Engeland: een 'sapphic Bridgerton'!

Samenvatting

1816. Lucy Muchelney, een ambitieuze astronoom van midden twintig, moet onder ogen zien dat niemand haar ooit zal accepteren als serieuze wetenschapper nu haar vader – onder wiens naam zij haar berekeningen publiceerde – overleden is. Maar als ze een brief ontvangt van de gravin van Moth, die op zoek is naar iemand die een baanbrekende Franse astronomietekst kan vertalen, weet Lucy dat dit haar kans is. Ze vertrekt naar Londen, hopend op een nieuw doel in haar leven, niet op een vrouw die haar de adem beneemt…

Catherine St. Day, 35, de gravin van Moth, kijkt uit naar een rustig leven als weduwe, maar eerst moet de wetenschappelijke nalatenschap van haar overleden echtgenoot afgehandeld worden. Haar plan: de vertaling overdragen en haar handen van het project aftrekken. In plaats daarvan is ze geïntrigeerd door de jonge vrouw die aan haar deur verschijnt en haar smeekt haar het werk te laten doen. Ze stemt ermee in om Lucy te laten blijven, terwijl die werkt aan de vertaling van de revolutionaire tekst.

Als Catherine merkt dat ze naar Lucy verlangt, wordt alles wat ze over zichzelf en haar leven gelooft op de proef gesteld. Terwijl Lucy haar dagen doorbrengt met het interpreteren van de ingewikkelde Franse tekst, brengt ze haar nachten door met verliefd worden op de verleidelijke Catherine. Maar sabotage en oude wonden dreigen de draden die hen verbinden door te snijden. Kunnen Lucy en Catherine de kracht vinden om bij elkaar te blijven?

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044935660
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Olivia Waite
Vertaler: Pauline Oskam-Onderwater
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 248
Uitgever: Heartbeat
Verschijningsdatum: 07-09-2023

Specificaties

ISBN: 9789046178485
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Olivia Waite
Vertaler: Pauline Oskam-Onderwater
Voorlezer: Maartje van de Wetering
Prijs: 9,99
Duur: 10 uur en 34 minuten
Uitgever: Heartbeat
Verschijningsdatum: 07-09-2023

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de boeken van Holly Hepburn!

Wat is er zo fijn aan de boeken van Holly Hepburn? Eigenlijk zou ik beter kunnen zeggen: aan de werelden van Holly Hepburn. Want dat is wat zij doet met elk boek dat ze schrijft: ze creëert een complete wereld waarin je volledig wordt opgenomen.

Blog
Lees meer

Over Bittere koffie van Simonetta Agnello Hornby

Ben jij benieuwd naar De verborgen kleuren van het leven van Laura Imai Messina? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij deze bijzondere roman nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer