Gertrudes besluit

Authentiek en ontroerend: de meeslepende Nivea-trilogie van Lena Johannson is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Samenvatting

Hamburg, 1889: als Gertrude Oscar Troplowitz ziet, jaren na zijn stage bij haar vaders bedrijf en inmiddels een succesvol ondernemer vol ideeën, is het snel duidelijk dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Ze willen niets liever dan samen iets opbouwen. Oscar neemt het laboratorium over van een zekere Paul Beiersdorf en begint met het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder de inmiddels klassieke Nivea-crème. Het wordt een succesvolle onderneming met een eigen fabriek, waar hij oog blijkt te hebben voor alle werknemers en hun rechten.
Maar hoe succesvol hij ook is, de hogere kringen in Hamburg mijden Oscar vanwege zijn moderne opvattingen – maar ook omdat hij joods is. Om Oscar te helpen begint Gertrude, samen met een bevriende kunstenares, salonavonden te organiseren en invloedrijke gasten uit te nodigen. Zal het haar lukken om alle tegenstanders van gedachten te doen veranderen en Oscars bedrijf te redden? Authentiek en ontroerend: de meeslepende Nivea-trilogie van Lena Johannson is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Goed om te weten

  • Meeslepende historische fictie van Duitse bestsellerauteur
  • Gebaseerd op ware gebeurtenissen

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514201
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Lena Johannson
Vertaler: Hilke Makkink
Prijs: 15,00
Aantal pagina's: 400
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 22-02-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933239
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Lena Johannson
Vertaler: Hilke Makkink
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 22-02-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175613
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lena Johannson
Vertaler: Hilke Makkink
Voorlezer: Maeve van der Steen
Prijs: 13,99
Duur: 6 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 24-02-2022
Gertrudes besluit Deel 1
Gertrudes besluit Deel 1
Gertrudes besluit Deel 1
Paperback:
15,00
E-book:
9,99

Leesfragment

Poznań, 1889
Eigenlijk stond Gertrude bekend om haar bedachtzaamheid en stalen zenuwen en daar was ze ook trots op. Maar op deze dag leek daar weinig van over. Het was er al mee begonnen  dat ze die ochtend met haar koffie geknoeid had. Toen ze zich daarna had willen omkleden, was ze in de vetersluiting van haar jurk blijven haken, waardoor een van de zijden linten afgescheurd was. Ontzettend vervelend, aangezien het haar lievelingsjurk betrof, die ze speciaal voor deze gelegenheid uitgekozen had. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, had ze tegen de middag van pure consternatie ook nog een van haar geduchte niesaanvallen gekregen, waardoor ze haar gezicht meerdere keren opnieuw had moeten poederen. Helaas konden noch het poeder, noch haar rozige wangen afleiden van haar roodomrande ogen. Ze zag eruit als het albino everzwijn dat ze onlangs in de dierentuin gezien had. En dat allemaal alleen maar omdat Oscar op bezoek kwam. Oscar Troplowitz had jaren geleden in de apotheek van Gertrudes vader gewerkt. Ze hadden elkaar graag gemogen, in haar ogen hadden ze nogal wat overeenkomsten, voor zover je daarvan überhaupt kon spreken tussen een vrouw en een man. Oscar was vlijtig en verstandig, niet overdreven sentimenteel of enthousiast, maar altijd rechtdoorzee. Een beschrijving die ook wel op haar van toepassing was, vond ze. Hoewel hij het goed naar zijn zin gehad had in Poznań, zoals hij meerdere keren benadrukt had, had hij de stad en de apotheek van zijn oom achter zich gelaten om in zijn geboortestad Wrocław alsnog zijn eindexamen te doen en te gaan studeren. Iets wat grote indruk op Gertrude gemaakt had.

Gerelateerde artikelen

Over Bittere koffie van Simonetta Agnello Hornby

Ben jij benieuwd naar De verborgen kleuren van het leven van Laura Imai Messina? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij deze bijzondere roman nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer

Roman top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop mooie romans uitgekomen! Hier vind je een overzicht van de top 10 romans van 2022 die zijn verschenen bij A.W. Bruna en Signatuur.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer