Antonia’s hoop

Antonia’s hoop Deel 2
Antonia’s hoop Deel 2
Antonia’s hoop Deel 2

Tweede deel van de meeslepende Nivea-trilogie, gebaseerd op ware gebeurtenissen

Samenvatting

Hamburg, 1903: Gertrude en Oscar Troplowitz worden na jaren hard werken steeds succesvoller met hun bedrijf Beiersdorf. Oscar is als zakenman ook zeer betrokken bij de mensen die het minder goed hebben, iets wat in die tijd nog ongebruikelijk is en waarmee hij de rijke Hamburgse kooplieden tegen zich in het harnas jaagt. Gertrude organiseert inmiddels zeer succesvolle kunstsalons in haar villa in Eimsbüttel. Bevriend kunstenares Irma staat mede dankzij Gertrude aan de vooravond van haar internationale doorbraak. Arbeidster Antonia heeft eindelijk haar geluk gevonden in de liefde. Maar na een klap van het noodlot moet zij plotseling voor het dochtertje van haar beste vriendin zorgen. Ze kan niet vermoeden welke moeilijke strijd voor dit kind haar nog wacht. Tegelijkertijd ondersteunen deze drie krachtige vrouwen Oscar bij de ontwikkeling van een nieuw type crème die een revolutie teweeg moet brengen in de wereld van cosmetica - maar ook de concurrentie volgt dit idee…

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514362
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Lena Johannson
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 03-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933321
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Lena Johannson
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 03-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175620
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lena Johannson
Voorlezer: Maeve van der Steen
Prijs: 13,99
Duur: 14 uur en 13 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 25-05-2022
Antonia’s hoop Deel 2
Antonia’s hoop Deel 2
Antonia’s hoop Deel 2
Paperback:
22,99
E-book:
9,99

Leesfragment

Hamburg, oktober 1903

Bij elke stap piepten haar schoenzolen. Vreselijk luid, vond Toni, maar het was dan ook onmogelijk om geen geluid te maken op de glanzend gepoetste linoleumvloer. En dan lag Gretels kamer ook nog eens helemaal aan het eind van de lange gang. Een verpleegster met kapje en wit schort kwam haar met neergeslagen blik tegemoet. Ergens klonken gedempte stemmen. In de lucht hing een onaangenaam scherpe geur. Toni’s vingers tastten naar de sjaal in haar jaszak. Die kon ze tijdens haar bezoek aan Gretel maar beter weer voor haar mond en neus houden. Voor de zekerheid. Die tuberculose was een gevaarlijke ziekte. Als Gretel er maar niet aan zou bezwijken. Wat zou er dan van Ellma terecht moeten komen? Het kleintje was nog maar vijf jaar. Toni haalde nog een keer diep adem, voordat ze aanklopte en de ziekenkamer betrad. Elke keer viel haar dat zwaarder, omdat Gretel steeds bleker en dunner werd.
‘Toni, wat leuk,’ klonk het zacht vanuit het bed helemaal achterin bij het raam. In totaal lagen er zes vrouwen in de sobere, witgeschilderde kamer. De meesten openden niet eens hun ogen toen Toni tussen de twee rijen bedden door liep.
‘Môgge Gretel, en, hoe gaat het vandaag met je? Je ziet er al een stuk beter uit.’ In zo’n situatie was een leugentje om bestwil toegestaan, vond Toni.
Het gezicht van haar oud-collega was kleurloos, op haar voorhoofd en bovenlip glom een dun laagje zweet. Haar blonde haren plakten in vochtige slierten tegen haar wangen en kussen.
‘Ik voel me ook beter.’
‘Dat is goed nieuws.’

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer