De Aardkinderen 6 Het lied van de grotten

Samenvatting

Het slot van de met de NS Publieksprijs bekroonde serie De Aardkinderen

De serie De Aardkinderen vertelt het verhaal van het mysterie van het ontstaan van de mensheid en de harde strijd om in de prehistorie te overleven. Jean Auels boeken hebben al miljoenen lezers meegevoerd naar de boeiende prehistorische wereld van Ayla en haar tijdgenoten. In dit zesde en laatste deel van de serie kunnen haar vele fans eindelijk lezen hoe het afloopt met Ayla, Jondalar en hun dochtertje Jonayla.

De saga gaat verder met de opleiding die Ayla geniet tot Zelandoni, een spiritueel leider en genezer. Ze wordt de acoliet van de Zelandoni van de Negende Grot en ze begint aan een reeks intensieve reizen die deel uitmaken van haar heilige training. Maar het dagelijks leven in de prehistorie is zwaar en Ayla worstelt om de juiste balans te vinden tussen haar spirituele roeping en haar taak als jonge moeder van Jonayla. De gevolgen kunnen niet uitblijven en haar relatie met Jondalar komt onder spanning te staan…

Wederom weet Jean Auel haar talent voor het vertellen van verhalen en het creëren van boeiende personages te combineren met een opmerkelijke herschepping van het leven zoals het duizenden jaren geleden door de mens werd geleefd. Het leefgebied, de schuilplaatsen, de verlangens, het geloof, de creativiteit en het dagelijks leven van de Zelandoniërs zijn allemaal net zo echt als de werkelijkheid die de lezer dagelijks op het nieuws ziet. Het lied van de grotten is een briljante prestatie van een van de meest geliefde schrijvers ter wereld.

‘***** Wellicht valt Auel te porren tot een zevende deel, want dit smaakt naar meer, veel meer…’ – Algemeen Dagblad

'Auels kracht is dat ze een klassieke good read combineert met wetenschappelijk gefundeerde informatie over het tijdvak waarin ze haar verhaal situeert: de jonge ijstijd. […] Auel weet het allemaal kundig en gedetailleerd in haar vertelling te vervlechten.' – de Volkskrant

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400505841
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Jean M. Auel
Vertaler: Henny van Gulik, Ingrid Tóth
Prijs: 17,99
Aantal pagina's: 776
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-11-2014

Specificaties

ISBN: 9789044965551
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Jean M. Auel
Vertaler: Henny van Gulik, Ingrid Tóth
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 773
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 22-07-2011

Specificaties

ISBN: 9789046172148
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jean M. Auel
Vertaler: Henny van Gulik, Ingrid Tóth
Voorlezer: Dieuwertje Blok
Prijs: 11,99
Duur: 34 uur en 26 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-03-2019

Gerelateerde artikelen

5 x De mooiste zinnen

Soms weet een auteur met één zin precies dat te zeggen waardoor alles opeens op zijn plek valt. Wij delen deze 5 mooiste zinnen daarom graag met jou.

Blog
Lees meer

9 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer