Standpunten

Wat we van de grote filosofen kunnen leren
Standpunten
Standpunten

Samenvatting

We zijn er goed in om de wereld te meten en wegen: alles wat we doen, moet tegenwoordig ‘ergens voor kunnen worden gebruikt’, ‘nuttig zijn’ of ons ‘iets opleveren’. Volgens psycholoog Svend Brinkmann leidt dit uiteindelijk tot leegte en onttrekt het betekenis aan het bestaan. Maar wat moeten we dan?

Het uitgangspunt van Standpunten is dat de ware betekenis van het leven gekoppeld is aan verschijnselen die zelf waarde hebben, zoals verantwoordelijkheid, vrijheid, waardigheid, liefde en vergeving. Brinkmann behandelt zijn tien standpunten aan de hand van de ideeën van klassieke filosofen als Aristoteles, Kant, Nietzsche en Kierkegaard, en maakt ze zo relevant voor de huidige tijd.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400508507
NUR: 770
Type: Gebonden
Auteur(s): Svend Brinkmann
Vertaler: Renske Wiltink
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 14-03-2017

Specificaties

ISBN: 9789044976182
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Svend Brinkmann
Vertaler: Renske Wiltink
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 13-03-2017
Standpunten
Standpunten
Gebonden:
19,99
E-book:
9,99

Gerelateerde artikelen

De ultieme lifehack voor mensen met ADHD

De populaire uitdrukking lifehack is een soort truc om op verschillende manieren beter te functioneren in het leven. Voor mensen met ADHD (en eerlijk gezegd voor iedereen) is lichaamsbeweging de ultieme lifehack. In dit artikel lichten we toe waarom.

Blog
Lees meer

April: Maand van de filosofie

April is de Maand van de Filosofie, een jaarlijks evenement dat in het teken staat van het kritisch nadenken over onze wereld en onze plaats erin. Deze filosofische boeken een perfecte start als je je wil verdiepen in filosofie.

Blog
Lees meer

Non-fictie top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop inspirerende non-fictieboeken uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 non-fictie van 2023 die zijn verschenen bij Lev. uitgevers.

Blog
Lees meer