De Pubertijd

De Pubertijd Deel 5
De Pubertijd
De Pubertijd

Gelukkige pubers en relaxte ouders dankzij de wijsheid en tips van de Noorse opvoedgoeroe Hedvig Montgomery

Samenvatting

Gelukkige kinderen en relaxte ouders dankzij de wijsheid en tips van de Noorse opvoedgoeroe.
Het laatste deel in de goedlopende serie De zeven stappen naar succesvol ouderschap helpt je de enorm belangrijke band tussen jou en je kind te bewaken, terwijl je tegelijkertijd leert los te laten. Hoe lastig of boos je puber ook kan zijn, of hij nu alles opkropt of juist eruit gooit; hij is nog steeds afhankelijk van een volwassene die er voor hem is. Het is zo belangrijk om deze band te beschermen en op de details te letten. Waarom slaapt je tiener zoveel, en waar is zijn motivatie gebleven? Hoe ben je er voor iemand die zich van je afkeert?
Dit is het boek voor alle ouders met tieners die daar wat hulp bij kunnen gebruiken.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400510890
NUR: 850
Type: Gebonden
Auteur(s): Hedvig Montgomery
Vertaler: Hanneke Wijte
Prijs: 20,00
Aantal pagina's: 232
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 13-10-2020

Specificaties

ISBN: 9789044979855
NUR: 850
Type: E-book
Auteur(s): Hedvig Montgomery
Vertaler: Hanneke Wijte
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 26-10-2020

Specificaties

ISBN: 9789046175255
NUR: 850
Type: Luisterboek
Auteur(s): Hedvig Montgomery
Vertaler: Hanneke Wijte
Voorlezer: Jeske van de Staak
Prijs: 13,99
Duur: 4 uur en 48 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 16-02-2021
De Pubertijd Deel 5
De Pubertijd
De Pubertijd
Gebonden:
20,00
E-book:
12,99

Leesfragment

Dat bijzondere proces

In de pubertijd lijkt het alsof je kind opstaat en alles wat jullie samen hebben opgebouwd achter zich laat. Je tiener kijkt niet langer tegen je op en vraagt je ook niet meer zo vaak om advies. Je bent gewoon niet zo
interessant en indrukwekkend meer.
En dat is precies zoals het zou moeten zijn. Alles wat jullie tot nu toe hebben gedaan, het leven dat jullie hebben geleefd, het gezin dat jullie hebben opgebouwd, is als een soort verlichte tent in het bos. Het vormde de basis voor je kind en hopelijk was het een warme en veilige plek om te zijn. Tijdens de pubertijd zal je kind die tent verlaten.
Pubers gaan op zoek naar wie ze zijn en ze zullen daarbij allerlei richtingen opgaan. Van nature zijn ze als het ware geprogrammeerd om dingen uit te proberen en om diverse standpunten, manieren en persoonlijkheden
te testen. Af en toe zullen ze zonder erbij na te denken dingen roepen die harder aankomen dan bedoeld. Het is alsof ze voor de spiegel staan en kijken welk type mens het best bij hen past.

Het is nu eenmaal van alle tijden dat mensen bij hun familie weggaan en hun veilige en vertrouwde omgeving achter zich laten om op zoek te gaan naar hun eigen identiteit en een eigen toekomst. Ik vind het een mooie eigenschap dat we allemaal zo’n periode doormaken waarin we op zoek gaan naar iets mooiers, iets beters of iets anders.

In je pubertijd probeer je een beter mens te worden en ga je op zoek naar een betere wereld. Het is een groots proces dat we liefdevol en respectvol moeten observeren. Als je de wereld door een nieuwe bril bekijkt, zul je echter ook in conflict raken met je bestaande wereld. Ons brein is ook volledig op die manier ingericht: jongeren maken zich veel vaker druk om de mening van hun leeftijdsgenoten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld al ineenkrimpen bij de gedachte op zich dat ze in de klas belachelijk worden gemaakt omdat ze bijvoorbeeld de verkeerde muts dragen. Wat jij of hun leraar ervan vindt, boeit hen dan weer niets.

Gerelateerde artikelen

De gesloten deur – Pubertijd

Over de ontwikkeling van je kind gedurende de pubertijd; van het begin tot de dag waarop jullie samen de verhuisdozen naar een gereedstaande auto dragen.

Blog
Lees meer

Volg je hart

De basisschooljaren. Uit de serie: De zeven stappen naar scucesvol ouderschap

Blog
Lees meer