Mijn vriendin Anne Frank

De langverwachte, ontroerende memoires van Holocaustoverlevende Hannah Pick-Goslar, die een intieme blik geeft op haar leven en haar vriendschap met Anne Frank

Samenvatting

Wanneer Hannahs familie in 1933 vanuit nazi-Duitsland naar Amsterdam vlucht, raakt ze al snel bevriend met haar uitgesproken en vrolijke buurmeisje. Haar naam is Anne Frank en gedurende zeven onbezorgde jaren zijn de vriendinnen onafscheidelijk op school en thuis in de Rivierenbuurt. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en worden ze op een dag in 1942 zonder waarschuwing van elkaar gescheiden. Anne en haar familie zijn verdwenen, er wordt gezegd dat ze naar Zwitserland zijn gevlucht.

Terwijl Hannah piekert over het lot van haar vriendin en hoopt dat ze veilig is, krijgt haar eigen familie het steeds moeilijker. Ze worden opgepakt, naar kamp Westerbork gebracht en komen uiteindelijk in Bergen-Belsen terecht. Te midden van afschuwelijke omstandigheden krijgt Hannah het verbluffende nieuws dat Anne daar ook is. Haar vriendin is verzwakt en worstelt om te overleven, en Hannah riskeert haar eigen leven om Anne te helpen.

In deze ontroerende memoires vol hoop, kracht en verzet deelt Hannah Pick-Goslar voor het eerst haar ongelofelijke verhaal. Het is een intiem portret van haar band met Anne Frank en laat de kracht zien van vriendschap, liefde en herinnering.

Goed om te weten

  • Voor lezers van Edith Eger, Eddie Jaku, Roxane van Iperen en Selma van de Perre
  • Verhaal wordt gesteund door het Anne Frank Museum
  • Het bijzondere levensverhaal van Holocaustoverlevende Hannah Pick-Goslar, de beste vriendin van Anne Frank

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516755
NUR: 320
Type: Paperback
Auteur(s): Hannah Pick-Goslar
Vertaler: Robert Neugarten
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 08-06-2023

Specificaties

ISBN: 9789044935837
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Hannah Pick-Goslar
Vertaler: Robert Neugarten
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 08-06-2023
Mijn vriendin Anne Frank
Mijn vriendin Anne Frank
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen

Je zelfbeeld verbeteren na de zwangerschap – 4 tips!

Een zwangerschap en bevalling hebben vaak een grote impact op je lijf, en dat gecombineerd met hormonen zorgt er vaak voor dat je zelfbeeld een flinke deuk oploopt. Lees hieronder meer over hoe je je zelfbeeld na de zwangerschap kunt verbeteren. Met fragmenten uit VerlosMoeder van Djanifa Da Conceicao

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in april 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in april bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Non-fictie top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop inspirerende non-fictieboeken uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 non-fictie van 2022 die zijn verschenen bij Lev. uitgevers.

Blog
Lees meer