Hygge

De Deense kunst van het leven

Meik Wiking

Gebonden:
20.99
Op deze pagina

Samenvatting

Het Deense woord hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid.

Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie, en genieten van de goede dingen in het leven. In zijn boek Hygge vind je praktische stappen en tips om zelf meer hygge te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Omarm hygge en word gelukkiger!

Specificaties

ISBN:9789400508187
NUR:770
Type:Gebonden
Auteur(s): Meik Wiking
Prijs:20,99
Aantal pagina's:288
Uitgever:Lev
Verschijningsdatum:14-10-2016

In de pers

'Heel Holland hyggt!' NRC Next
‘Denen maken er het beste van en hygge helpt ze daarbij. Dat zijn nou wijsheden waar een mens iets aan heeft.’ Flow
‘Bladerend in dit boek wil je het licht dimmen, dikke sokken aantrekken en in dankbaarheid om je heen kijken.’ Happinez
‘Voor wie zich afvraagt waarom de Denen al jaren het gelukkigste volk ter wereld zijn, brengt dit sympathieke boek uitkomst.’ Telegraaf

Gerelateerde artikelen