Compassievol leiderschap

Compassievol leiderschap
Compassievol leiderschap
Compassievol leiderschap

Hoe kun je leiden mét compassie, zonder dat je bedrijf er op achteruit gaat qua effectiviteit? Hougaard en Carter, van de Potential Project, laten je in dit boek zien hoe.

Samenvatting

Compassie tonen zorgt voor vertrouwen, loyaliteit en saamhorigheid, en maakt jou een betere leider.
Leidinggeven is moeilijk. Hoe houd je de balans tussen het tonen van compassie voor je werknemers én zorgen dat het werk effectief gedaan wordt? In de huidige tijd van een pandemie, economische instabiliteit en politieke onrust lijkt de wereld die we kennen te veranderen. Er wordt veel van ons gevraagd en daarom is het juist nu voor leiders van belang om compassie te laten zien. Maar alleen compassie tonen is niet genoeg, je moet ook jouw kennis op het gebied van effectiviteit blijven delen. Het gaat om het vinden van een delicate balans tussen kennis en compassie, waarbij je als leider continu dit evenwicht moet blijven bewaken. Dit is een must-read voor iedere leider die op een menselijke manier wil leiden.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515338
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Rasmus Hougaard
Vertaler: Tosca Weijers
Prijs: 24,99 20,00
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934229
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Rasmus Hougaard
Vertaler: Tosca Weijers
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 340
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176986
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Rasmus Hougaard
Vertaler: Tosca Weijers
Voorlezer: Jan Wolter Bijleveld
Prijs: 13,99
Duur: 6 uur en 10 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 01-09-2022
Compassievol leiderschap
Compassievol leiderschap
Compassievol leiderschap
Paperback:
24,99 20,00
E-book:
12,99

Inleiding

Hoe je lastige dingen op een menselijke manier kunt doen

De grootste uitdaging waarvoor de meeste leiders zich gesteld zien, is hoe ze lastige dingen op een menselijke manier kunnen doen.
Leiders moeten beslissingen nemen die ingrijpen in het leven van mensen. Zo moeten ze mensen vertellen dat de promotie aan hun neus voorbijgaat. Ze moeten beslissen een kantoor te sluiten, een project te annuleren of een niet zo populaire verandering door te voeren. Ze moeten mensen stevige feedback geven of iemand vertellen dat hij zijn baan kwijt is.
Alle leiders moeten dingen doen die een negatieve uitwerking op anderen hebben. En dat is lastig. Dat is lastig omdat wij als mensen van nature goed zijn. Het ligt in onze aard om goed te willen doen en we willen anderen geen pijn doen.
De behoefte om lastige dingen op een menselijke manier te doen bestaat al veel langer. Maar deze behoefte is de laatste tijd wel toegenomen. Werknemers verlangen tegenwoordig een goede werkervaring. Ze willen verbinding voelen en gewaardeerd worden. Ze willen het gevoel hebben dat iemand voor hen zorgt en om hen geeft. Daar zijn leiders voor nodig die in staat zijn om een menselijkere werkervaring te creëren. Wanneer leiders zo’n ervaring weten te bewerkstelligen, zullen mensen gedijen en beter presteren.
Dit roept een belangrijke vraag op: hoe doe je als leider de lastige dingen die gepaard gaan met de verantwoordelijkheid van leiderschap en hoe blijf je tegelijkertijd een goed mens en haal je het beste in anderen naar boven?

Gerelateerde artikelen

De ultieme lifehack voor mensen met ADHD

De populaire uitdrukking lifehack is een soort truc om op verschillende manieren beter te functioneren in het leven. Voor mensen met ADHD (en eerlijk gezegd voor iedereen) is lichaamsbeweging de ultieme lifehack. In dit artikel lichten we toe waarom.

Blog
Lees meer

Vijf manieren om een voorjaarsdip te voorkomen

Het voorjaar brengt vernieuwing en frisheid, maar voor sommigen kan het ook een tijd van vermoeidheid en lusteloosheid zijn. Hier zijn vijf effectieve strategieën, elk ondersteund door een boek dat je op weg helpt naar een positieve verandering.

Blog
Lees meer