Ik durf niets maar doe alles

Waarom ik dacht dat als ik een jaar lang stand-upcomedy zou doen ik daarna zou kunnen leven zonder stress, onzekerheid, uitstelgedrag en angst, maar blijkbaar bestaat zoiets niet...
Ik durf niets maar doe alles
Ik durf niets maar doe alles
Ik durf niets maar doe alles

Een inspirerend verhaal vol humor, lef en creativiteit van Martine Bakker, die een jaar lang ging optreden als stand-upcomedian

Samenvatting

Martine Bakker besluit om vlak voor haar dertigste haar droom na te jagen: optreden als stand-upcomedian. Toevallig, voor haar, ongeveer het allerengste op aarde. Ze denkt dat als ze dát doet, ze dan alles durft en eindelijk zonder angst kan leven. Wat volgt is een rondreis door het hedendaagse comedycircuit van Nederland. Ze trekt van comedyclub naar podiumvrees en van afgang naar festival. Ondertussen komt ze oog in oog te staan met de tierende innerlijke criticus in haar hoofd, weerstand en uitstelgedrag, en probeert ze zichzelf ervan te overtuigen dat het zin heeft dat ze dit allemaal doet. Maar bestaat een leven zonder angst eigenlijk wel?

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512504
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Martine Bakker
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 18-01-2022

Specificaties

ISBN: 9789044979299
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Martine Bakker
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 18-01-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175934
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s):
Voorlezer: Martine Bakker
Prijs: 13,99
Duur: 6 uur en 16 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 18-01-2022
Ik durf niets maar doe alles
Ik durf niets maar doe alles
Ik durf niets maar doe alles
Paperback:
20,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Proloog

(Over die keer dat ik met De Uitgever besprak dat veel mensen van alles willen maar vaak afhaken omdat ze niet durven en dat creativiteit alleen bestaat als je je ideeën echt uitvoert)

Met een brede glimlach, waar een tikkeltje vrees in zit, neem ik plaats tegenover De Uitgever. Aan een ovale vergadertafel gaan we bepalen waar mijn boek nou precies over moet gaan. Keuzes maken. Ik wil veel te veel vertellen, dus dwingt De Uitgever me om het boek in één zin samen te vatten. Speciaal voor deze knopendoorhakgelegenheid draag ik een wit-paarse onesie met een illustratie van een vuurspuwende draak. Het pak is kleurrijk en bestaat uit één stuk. Een soort superheldenkostuum. Alsof ik De Uitgever er met mijn kledingstijl van wil overtuigen dat ik bijzondere schrijfkrachten bezit. Dat hoop ik ook aan mezelf te bewijzen. Aan het pak kan het in elk geval niet liggen. Daarin voel ik me een kunstenaar. Zolang ik niet op de wc zit. Op de wc ben ik slechts een kwetsbare naakte vrouw met een hoopje gekleurde stof op haar enkels. De Uitgever heeft vrolijke bruine krullen, een vriendelijke blik in zijn ogen en een aanstekelijke lach. Moest ik hem vergelijken met een groente, dan koos ik voor broccoli. Het is duidelijk dat ik nog moet werken aan metaforen en karakteromschrijvingen, maar ik ben pas net begonnen. Ergens ben ik ook bang voor hem. Bang dat hij, als ik iets niet-auteurwaardigs zeg, de droom om een boek te schrijven versnippert door het contract door een shredder te trekken.

Gerelateerde artikelen

Non-fictie top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop inspirerende non-fictieboeken uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 non-fictie van 2023 die zijn verschenen bij Lev. uitgevers.

Blog
Lees meer

Dag van de Mentale Gezondheid

10 oktober is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de bewustwording van mensen met mentalegezondheidsproblemen. De Mental Health Foundation staat er eveneens achter en ziet dat er echt maar één manier is om dit te doen: door met elkaar over mentale gezondheid te (blijven) praten!

Blog
Lees meer