Vijf Scandinavische thrillers om naar uit te kijken in 2019

1 januari 2019

Ben je gek op Scandinavische thrillers? Deze vijf razend spannende boeken mag je in 2019 niet missen!

Koudvuur – Cilla & Rolf Börjlind

Het vijfde deel in de serie rondom Olivia Rönning & Tom Stilton. In Thailand probeert Tom Stilton zichzelf te verzoenen met de verschrikkelijke misdaad die hij onlangs heeft begaan. In Stockholm heeft Oliva heel andere problemen. Een oude zaak van een gruwelijke moord op een gezin moet worden heropend en Olivia moet bewijzen dat er grote fouten zijn gemaakt.

De krokodilvogel – Katrine Engberg

Was een manuscript het scenario voor een gruwelijke moord? Op een vroege ochtend in het centrum van Kopenhagen loopt de gepensioneerde Gregers Hermansen voorzichtig de trap van zijn appartement af om zijn vuilniszak buiten te zetten. Op de eerste verdieping ziet Gregers dat de deur van zijn onderburen openstaat. Hij probeert de deur te sluiten, maar verliest hierbij zijn evenwicht en valt voorover het appartement binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij boven op het bebloede lichaam van een jonge vrouw ligt…

Niels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat ooit die in het Deense leger gediend heeft, is aan lagerwal geraakt. Hij zoek rust en afzondering, maar raak keer op keer betrokken bij politiezaken. Na De hondenmoorden, De schaduwmannen en Bevroren vlammen is Wolf het vierde deel in de Oxen-reeks.

 

Dwaalspoor – Jorn Lier Horst (verschijnt 9 juli 2019)

Het slot van het briljante Wisting-kwartet.

 

 

Zij die moet sterven (millennium 6) – David Lagercrantz (verschijnt 22 augustus 2019)

Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus…

Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is?

Terug naar nieuwsoverzicht