Grid van Nick Cook nu in de boekhandel

Deze week (25-8) is Grid van bestsellerauteur, documentairemaker en journalist Nick Cook verschenen.

Grid is een thriller zoals je nooit eerder hebt gelezen – een mengeling van De dag van de Jakhals, Homeland en Inception. Een thriller die je met andere ogen doet kijken naar de wereld om je heen en je doet afvragen of we ooit nog veilig zullen zijn…

Grid is fictie, maar gebaseerd op drie feiten:

  • De president van de Verenigde Staten ontvangt zo’n 3.000 doodsbedreigingen per jaar.
  • Elk jaar geven de Amerikaanse spionagediensten en het ministerie van Defensie meer dan 100 miljard dollar uit aan ‘black budget’ projecten – projecten die zo geheim zijn dat ze officieel niet bestaan.
  • Vijftig jaar geleden begonnen de Amerikaanse veiligheidsdiensten te experimenteren met een surveillancesysteem op basis van buitenzintuiglijke waarnemingen.

Nick Cook schreef voor onder andere Jane’s Defence Weekly. In het baanbrekende The Hunt for Zero Point heeft hij verslag gedaan van zijn tien jaar durende onderzoek naar de pogingen die zijn gedaan om antizwaartekracht (een hypothetische kracht die de zwaartekracht opheft) aan te tonen. Voor Discovery Channel maakte hij de documentaire Million Dollar Secret, waarin hij onderzoek doet naar experimentele vliegtuigen die in het grootste geheim door de Amerikaanse luchtmacht werden ontwikkeld en die voor UFO’s werden aangezien.

De grootste vijand bevindt zich in je eigen hoofd

‘Verbijsterend… Een thriller die je bij je strot grijpt en niet meer loslaat.’ – Terry Hayes, Ik ben Pelgrim

‘De president van Amerika droomt dat-ie vermoord wordt. Is het alleen maar een droom? Moderne thriller, de beste van dit jaar, met alle ingrediënten: Persoonlijke verhaallijnen, spanning, intelligentie, psychologische oorlogsvoering.’ – Hans Loeve, Boekhandel Riemer

Gerelateerde artikelen

5 boekenseries met lekker veel seriedelen!

Er is niets zo fijn als het in één keer kunnen doorlezen wanneer je een boek in een serie uitgelezen hebt. Wij geven vijf tips voor boekenseries met lekker veel seriedelen. Zo kun je de hele serie bingelezen en beleef je uren-, dagen- en wekenlang leesplezier!

Blog
Lees meer

6 thrillerpersonages over wie je elk boek wilt lezen!

Een goede thriller bevat niet alleen een sterke plot en de nodige plottwists om de lezer vast te houden. De personages zijn net zo belangrijk! Wij geven meer informatie over zeven populaire thrillerpersonages.

Blog
Lees meer