De prijs
De prijs
De prijs

De prijs die lonkt. De prijs die ze betalen. Alles heeft een prijs.

Samenvatting

Gita de Later greep jaren geleden een kans die zich voordeed. Nu stapelen de winsten zich op. Maar achter de schone schijn van haar succes, gaat een duistere wereld schuil.

Tess van Vuuren zette alles op alles om bij de politie te slagen. Nu is ze undercoveragent binnen een ultrageheim eliteteam. Maar het verleden laat haar niet los.

Twee vrouwen. Twee keuzes. Twee werelden.

Wanneer bij de overval op een drugstransport onschuldige slachtoffers vallen, komen die werelden bij elkaar. De recherche roept de hulp in van Wouter Westra van de Unit Specialistische Operaties. Hij en zijn team moeten uitvinden wat de rol is die Gita heeft gespeeld bij het transport. Is de bevlogen jonge zakenvrouw zo onschuldig als ze zich voordoet? Óf degene die achter de schermen aan de touwtjes trekt? Tess krijgt opdracht undercover te gaan binnen Gita’s bedrijf. Het brengt haar op het spoor van een hermetisch gesloten misdaadorganisatie waarin iedereen die praat op gruwelijke wijze aan zijn einde komt.

Goed om te weten

  • Unieke samenwerking van een oudundercoveragent en een topthrillerschrijver
  • Realistische weergave van de jacht op de internationale drugshandel
  • Voor liefhebbers van Penoza en Undercover
  • Rauwe misdaadthriller over geheim politieteam

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514744
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Marcel van de Ven, Willem Asman
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 22-05-2024

Specificaties

ISBN: 9789044933734
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Marcel van de Ven, Willem Asman
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 22-05-2024

Specificaties

ISBN: 9789046178645
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): Marcel van de Ven, Willem Asman
Voorlezer: Ricky Koole, Rik van de Westelaken
Prijs: 15,99
Duur: 5 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 01-08-2024
De prijs
De prijs
De prijs
Paperback:
22,99
E-book:
12,99
Luisterboek:
15,99

Fragment

Zeven maanden geleden

De Route Nationale D560, op circa vijftig kilometer ten noordoosten van Marseille, ligt bezaaid met bloed en resten, vlees en ingewanden, dierlijk en menselijk, autowrak en kogelhulzen, alles door elkaar.
Aanvankelijk lijkt het een doodnormale demonstratie. Er is zelfs officieel toestemming voor aangevraagd (zij het dat deze nooit is verleend, de aanvraag is op de stapel beland bij het arrondissement in Marseille, maar wegens personeelsgebrek niet in behandeling genomen – maar dat blijkt later pas, tot grote opluchting van de verantwoordelijke wethouder).
Het is zaterdagmiddag omstreeks vier uur. Naar schatting dertig demonstranten verzamelen op de parkeerplaats aan de onderzijde van het viaduct waarop het protest zal plaatsvinden.
Dertig, een iets hogere opkomst dan gemiddeld bij eerdere acties van de FPLA, de Franse dierenrechtenorganisatie Front pour la Libération des Animaux.
De meesten kennen elkaar inmiddels, maar ook de nieuwkomers worden enthousiast verwelkomd, stoere types met tattoos, stevige schoenen, leren jacks. Hun haren keurig kort geknipt (de bivakmutsen verschijnen pas later). Zwijgzaam zijn ze ook, maar daar kijkt niemand van op, als je nieuw bent, dan moet je nog wennen, acclimatiseren, logischerwijs. Vanwege hun uiterlijk zou je ze eerder bij de harde kern van PSG of Olympique Marseille verwachten, maar zo zie je maar weer dat mensen je kunnen verrassen.
Eerder die dag heeft het flink geregend, maar de westenwind jaagt de wolken richting de Alpen en even later breekt het zonnetje door. Een goed teken: ook God toont dat Hij aan de kant van de dieren staat.
De actieleider neemt het woord. De regels waaraan de demonstranten zich moeten houden worden doorgenomen: de FPLA is sinds de oprichting statutair principieel geweldloos en altijd zeer trots en zuinig op dit trackrecord. Daarna spreekt ze gloedvol over het schandalige veetransport, volgens bronnen meer dan zestig afgedankte melkkoeien afkomstig uit Nederland in een ongekoeld transport, dat dit viaduct zes dagen per week passeert.
Als ze de stress en de doodsangst onder de levende dieren schetst, op elkaar geperst in een nauwelijks geventileerde vrachtwagen, slaat haar stem over. Stel je voor: dagen onderweg in deze temperaturen, zonder eten of drinken, zonder bewegingsruimte. Van de megastallen in Nederland naar de slachthuizen van Zuid-Europa. ‘Daar moet een einde aan komen en wel nu!’ roept ze, onder luid applaus.

Gerelateerde artikelen

De beste Nederlandse thrillers

Benieuwd wat de beste spannende boeken van eigen bodem zijn? Wij geven je 10 leestips voor thrillers die zich in ons koude kikkerlandje afspelen.

Blog
Lees meer

Leestips voor de Thriller Weken

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Voorpublicatie De Das

4 januari 2022 verschijnt De Das, het sterke thrillerdebuut van het nieuwe Zweeds talent Fredrik Persson Winter. Lees hier alvast een fragment!

Blog
Lees meer