Kamer 19

De tweede zaak voor Tom Babylon
Kamer 19 Deel 2
Kamer 19 Deel 2
Kamer 19 Deel 2

Het tweede deel van de razendspannende serie over rechercheur Tom Babylon, van de Duitse bestsellerauteur Marc Raabe.

Samenvatting

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff -movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.
Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.
Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514027
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Marc Raabe
Vertaler: Marcel Misset
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 464
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-02-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933079
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Marc Raabe
Vertaler: Marcel Misset
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 464
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-02-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175347
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): Marc Raabe
Vertaler: Marcel Misset
Voorlezer: Huub Dikstaal
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 26 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 31-03-2022
Kamer 19 Deel 2
Kamer 19 Deel 2
Kamer 19 Deel 2
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Proloog

Première Berlinale
Theater am Potsdamer Platz
Woensdag 13 februari 2019
19.17 uur
Wat bezielde hem in vredesnaam?
Waarom in godsnaam zo’n risico nemen? Waarom deze openbaarheid?
De ademwolkjes van duizenden mensen stijgen op in de koude februarilucht. Schijnwerpers snijden kegels licht uit de dampen. Aan de voet van de imposante glazen gevel ontbrandt een spervuur van flitslicht. Mobiele telefoons worden in het gedrang opgestoken, de namen van filmsterren geschreeuwd. Boven de drukte wappert de rode beer van de Berlinale op een torenhoog doek van gaas.
Probeert hij zich groot te houden voor die kleine? Probeert hij er voor haar te zijn? Wil hij de grote, oude man spelen die alles mogelijk maakt?
Ondanks de snijdende kou heeft hij het warm. Hij trekt zijn zwarte pet met het logo van het festival dieper over zijn ogen en trekt zijn begeleidster langs de cameraploegen van de tv mee naar een zijingang. Dit is geen filmfestival meer, dit is niet die goeie ouwe Berlinale. Zo moet het er bij de uitreiking van de Oscars aan toegaan, denkt hij, al is hij nog nooit in de Verenigde Staten geweest. Die reusachtige beer doet hem denken aan King Kong, die op het punt staat die blonde vrouw te ontvoeren.
Het Berlinale-Palast lijkt wel een bijenkorf, op alle zes verdiepingen tegelijk. Overal goud, overal rood, rood en rood.
En iedere vrouw verspreidt een ander parfum. Hij sleept zijn begeleidster langs de bewakingscamera’s; je kunt nooit weten wie de beelden later nog eens wil bestuderen. Daarom heeft hij de kaarten ook onder een valse naam besteld. Hij is vandaag Bernhard Krüger, met begeleidster. Zij heet Finja, maar hij weet dat dat niet haar echte naam is. Alles is onecht vandaag, denkt hij. En nog iets, wat hem eigenlijk gerust zou moeten stellen:
Waar val je minder op dan hier in het gewoel?

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in mei 2024

Deze maand verschijnen er weer volop nieuwe boeken. Ben jij benieuwd naar de boeken die deze maand bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees het hier!

Blog
Lees meer

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer