Marc Raabe

Marc Raabe
Gerald von Foris
Marc Raabe (Keulen, 1968) is een Duitse schrijver, redacteur, grafisch ontwerper en manager van zijn eigen filmproductiebedrijf. Hij groeide op in Erftstadt, een stadje vlak bij Keulen. Al in zijn jeugd was hij gefascineerd door spannende verhalen. Op de middelbare school zette hij samen met een vriend een filmproductiebedrijf op, school en examens waren secundair. Daarna wilde hij naar de Hogeschool voor film en televisie in München, maar daar werd hij niet aangenomen. Met dezelfde schoolvriend startte hij in 1990 zijn eigen filmproductiebedrijf: 24/25 TV Film Productions GmbH.

Van Raabes hand verschenen inmiddels zes thrillers, die niet allemaal in het Nederlands vertaald werden. Zijn Tom Babylon-reeks telt inmiddels drie delen: Sleutel 17 , Kamer 19 (reeds verschenen) en De horzel (verschijnt in juni 2022). Raabe werkt momenteel aan het vierde boek in deze reeks.

Artikelen over Marc Raabe

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer