Vallen en opstaan

Vallen en opstaan
Vallen en opstaan

Een hartverwarmend verhaal over het zoeken naar kracht en over het vinden van de magie in simpele dingen

Samenvatting

Beth houdt nooit lang iets vol. Ze heeft meer baantjes en relaties versleten dan ze durft te tellen en ze slaapt nog altijd in haar oude kamertje, bij haar ouders dus. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar behalve haar vaste pubavond op vrijdag wil het gewoon niet lukken met die vastigheid.
Dan, op een doodgewone ochtend, verandert alles. Een onvoorstelbare tragedie zet Beths leven op zijn kop wanneer zij totaal onverwacht de kinderen van haar zus onder haar hoede krijgt: tiener Polly en peuter Ted. Zo begint een nieuw bestaan met verhaaltjes voor het slapengaan, ouderavonden en olifantenknuffels. Maar zonder ooit eerder voor iemand verantwoordelijk te zijn geweest, vraagt Beth zich af: wat als ik deze taak niet aankan? Met hulp van haar beste vriend Jory en haar aandoenlijke, eenzame buurman Albert ontdekt Beth dat ze deze keer zal slagen, ook al is het met keihard vallen en opstaan.

‘Stop met ALLES en lees dit! Geestig, teder en zo beeldend neergezet. Ik hou, hou, hou hiervan.’ – Cathy Bramley

Goed om te weten

  • Onweerstaanbare vlotte, frisse en geestige pen
  • Favoriet op Goodreads met 5 sterren!
  • Wijs, vreugdevol en heel, heel grappig

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044934007
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Sarah Turner
Vertaler: Valérie Janssen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 384
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 12-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176764
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Sarah Turner
Vertaler: Valérie Janssen
Voorlezer: Sanne Bosman
Prijs: 15,99
Duur: 10 uur en 54 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 11-08-2022

Leesfragment

1.

De autosleutel klikt in het contact en ik kreun. Toe nou. Gisteren ging het klikje tenminste nog over in hoopgevend gesputter. Vanochtend blijft het gesputter achterwege, wat echt super is op de dag dat ik het allereerste voortgangsgesprek in mijn nieuwe baan zou hebben. Mijn níéuwe nieuwe baan. Mijn vader zegt dat ik het wat banen betreft na tien weken altijd op mijn heupen krijg. Ik heb hem nog niet durven vertellen dat ik het nu aan het eind van week vier al op mijn heupen begin te krijgen, want ik weet dat hij het aan mijn moeder zal vertellen, die dan haar vaste preek over betrouwbaarheid en inzet zal afsteken. Je moet dit soort dingen langer volhouden, Beth. Je moet jezelf bewijzen. De radio springt aan met een lokaal verkeersbericht. Langzaam rijdend verkeer op de A39 tussen Kilkhampton en Stratton vanwege een veewagen met pech eerder op de ochtend. Ik rol met mijn ogen. In mijn dorp roept iedereen altijd dat we van geluk mogen spreken dat we in dit deel van de wereld wonen en hoe vreselijk het moet zijn om elke dag door een grote stad naar je werk te moeten rijden, maar in een grote stad zou ik in elk geval niet voor boerderijdieren hoeven stoppen. Ik snap het heus wel, hoor. Op warme dagen stinkt het in de metrogangen naar oksels en sokken, maar het mestseizoen in het noorden van Cornwall is ook niet bepaald weldadig voor de zintuigen. Ik probeer de sleutel nog een keer. KLIK, KLIK, KLIK, niets. In mijn tas zit een fles water. Ik draai de dop er af en giet alles in één teug naar binnen. Inwendig vervloek ik mezelf omdat ik geen water heb gedronken voordat ik naar bed ging. Mijn zus zweert bij het drinken van een halve liter water na een avondje stappen (ook al moet ik haar er steeds aan herinneren dat een avondje stappen toch echt iets anders is dan een etentje met haar man en een ander stel, waarbij over slaaptraining en aanmeldingen voor lagere scholen wordt gesproken). Onze Emmy is een fan van mantra’s en haar allernieuwste luidt: DOE JE TOEKOMSTIGE IK EEN PLEZIER. Uiteraard plaag ik haar hier onophoudelijk mee, maar stiekem denk ik dat ze eigenlijk wel gelijk heeft. Ik kan me heel goed voorstellen dat Toekomstige Emmy in haar nopjes is met de altijd vooruitdenkende Vroegere Emmy. Toekomstige Beth voelt zich juist voortdurend in de steek gelaten door Vroegere Beth, die haar slechts opzadelt met een gigantische berg spijt over dingen die op het moment zelf zo’n goed idee leken. Ik stel me zo voor dat dát uiteindelijk op mijn grafsteen komt te staan: HIER LIGT BETH. GELIEFDE DOCHTER, ZUS, TANTE EN VRIENDIN. EEN KEI IN DINGEN BEDENKEN DIE OP HET MOMENT ZELF EEN GOED IDEE LEKEN. Ik had dat vijfde glas wijn niet moeten nemen.

Gerelateerde artikelen

Een interview met Frankie

De bestsellerroman Frankie gaat over leven, liefde en vriendschap door de ogen van een kat. Hoog tijd voor een interview met hoofdpersonage Frankie.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer