Aan deze kant van de rivier

Aan deze kant van de rivier
Aan deze kant van de rivier

Deze prachtige historische roman, gebaseerd op ware gebeuretissen, was een instant bestseller in thuisland Italië.

Samenvatting

Het is maar een klein stuk grond, in de vorm van een driehoek en begrensd door de rivier de Adda. Maar in 1877 vertegenwoordigt het voor Cristoforo Crespi de toekomst. Hij, de zoon van een wever, wil hier een moderne katoenfabriek laten verrijzen, en vooral een dorp voor arbeiders zoals Italië nog nooit heeft gezien: met een kerk, school en comfortabele huizen. Cristoforo zal alles op het spel zetten om die droom te verwezenlijken. Zijn geld, reputatie en zelfs de relatie met zijn broer.

Het leven van de jonge Emilia verandert op de dag dat ze naar haar nieuwe dorp verhuist. Zij is de dochter van een van de meest loyale arbeiders van de Crespi’s. Haar verhaal zal in de loop der jaren onlosmakelijk verbonden raken met dat van de andere inwoners, met hen beleeft Emilia de kleine en grote gebeurtenissen van de geschiedenis. Maar ook zal het lot haar pad laten kruisen met dat van erfgenaam Silvio Crespi. Ondanks de sociale kloof tussen hen ontstaat er een bijzondere band. Emilia zal de steun zijn van Silvio op het moment dat de Crespi’s – misschien te rijk, te trots, te arrogant geworden – alles dreigen te verliezen.

‘Een meeslepende roman die de geschiedenis vermengt met menselijke verhalen.’ – Io, Donna

‘Met een verloop dat doet denken aan – en misschien is dat geen toeval – dat van een rivier. Dit meeslepende verhaal van Alessandra Selmi stroomt langs vriendschappen, liefdes, grieven, jaloezieën, hoop en ambities.’ – ELLE

Goed om te weten

  • Gebaseerd op waargebeurd verhaal
  • Top 10-bestseller in Italië
  • Ruim 100.000 verkochte exemplaren

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400517974
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Alessandra Selmi
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 560
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 26-02-2025

Specificaties

ISBN: 9789044935844
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Alessandra Selmi
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 560
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 26-02-2025
Aan deze kant van de rivier
Aan deze kant van de rivier
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer