Lean in

Vrouwen, werk en de weg naar succes
Lean in
Lean in

Samenvatting

Sheryl Sandberg heeft met veel humor en wijsheid een inspirerend boek geschreven dat zorgt voor persoonlijke groei en oproept tot actie. Lean in verandert de discussie van wat vrouwen níét kunnen naar wat ze allemaal wel kunnen bereiken.

Lean in is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen. Sandberg vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. Ze geeft praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. En hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis. Sandberg is de coo van Facebook, staat op de Fortune-lijst van ‘50 Machtigste Vrouwen’ en werd door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld. Ze hield een indrukwekkende TEDTalk over het feit dat we te weinig vrouwelijke leiders hebben. Deze toespraak werd meer dan twee miljoen keer bekeken en spoorde vrouwen aan om altijd uitdagingen te zoeken, risico’s te nemen en hun dromen na te jagen.

‘Sheryl geeft praktische suggesties voor het managen en overwinnen van de uitdagingen die je op de carrièreladder tegenkomt. Ik was het van harte met haar eens en moest hardop lachen toen ik die bladzijden las. Lean in is voortreffelijk, geestig, openhartig en nuttig leesvoer voor vrouwen (en mannen) van alle generaties.’ – Condoleezza Rice, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS

‘In de afgelopen vijf jaar zat ik aan het bureau naast dat van Sheryl en heb bijna elke dag iets van haar geleerd. Ze is uitermate intelligent, weet ingewikkelde processen te doorgronden en voor de lastigste problemen een oplossing te bedenken. In Lean in slaagt Sheryl erin het beste uit mensen te halen omdat ze in staat is informatie te combineren. Het boek is slim, oprecht en grappig. Haar woorden zullen alle lezers – en vooral de mannelijke – helpen om betere en effectievere leiders te worden.’ – Mark Zuckerberg, oprichter en ceo van Facebook

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044969771
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Sheryl Sandberg
Vertaler: Fanneke Cnossen
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 12-03-2013

Specificaties

ISBN: 9789400504967
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Sheryl Sandberg
Vertaler: Fanneke Cnossen
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 264
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 17-06-2014
Lean in
Lean in
E-book:
9,99
Paperback:
15,99

Gerelateerde artikelen

Vijf manieren om een voorjaarsdip te voorkomen

Het voorjaar brengt vernieuwing en frisheid, maar voor sommigen kan het ook een tijd van vermoeidheid en lusteloosheid zijn. Hier zijn vijf effectieve strategieën, elk ondersteund door een boek dat je op weg helpt naar een positieve verandering.

Blog
Lees meer