Mysteries in Groningen

Samenvatting

Elke plaats heeft zijn geheimen. Elke stad kent zijn mysteries, aangeduid door oude namen, gevelstenen, opmerkelijke krantenberichten en verhalen die de mensen elkaar vertellen. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Ook Groningen heeft zijn geheimen. Zo zijn er nog altijd mensen die verhalen vertellen over geesten; prachtige verhalen vaak. Zo is er het verhaal over de harpspeler op de Fraeylemaborg, bij Slochteren, of de spokende moriaan (neger) bij Pieterburen... Markante, soms gruwelijke gebeurtenissen, zoals de opstand tegen de Romeinse Olennius, en opmerkelijke onverklaarbare fenomenen, zoals de waarnemingen van geesten vormen het onderwerp van deze bundeling. Lees en huiver mee met deze mysteries, die nog waargebeurd zijn ook!

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044960358
NUR: 520
Type: E-book
Auteur(s): Martijn J. Adelmund
Prijs: 4,49
Aantal pagina's: 156
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 24-08-2009

Gerelateerde artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

5x literatuur voor een diepgaande conversatie

Ben jij de oppervlakkige gesprekken tijdens de feestdagen en op feestjes ook een beetje beu? Met deze vijf geëngageerde boeken hoef je inooit meer over koetjes en kalfjes te praten!

Blog
Lees meer