Hoax

Waarom mensen in complotheorieën geloven

Populair-wetenschappelijk boek over de psychologische achtergrond van complotdenken, een fenomeen dat het nieuws en ons leven de afgelopen jaren leek te beheersen.

Samenvatting

Hoe ontstaat complotdenken en wat zijn de gevolgen? Hoe gevaarlijk is complotdenken? Geloven mensen dankzij internet en sociale media nu sneller in complottheorieën?
Het heeft invloed op de vraag of mensen zich laten vaccineren, of ze duurzaamheid nastreven, op welke partij en ze stemmen en meer. Iedereen is tot op zekere hoogte vatbaar voor complotdenken. Het is gradueel, en vaak zijn mensen onzeker over wat ze wel en niet moeten geloven. Het komt niet alleen voor bij groot schalige gebeurtenissen zoals een pandemie of een oorlog, maar ook bij sportwedstrijden, op het werk en in ons persoonlijke leven.

Goed om te weten

  • Actueel en maatschappelijk relevant
  • Complottheorieën zijn van alle tijden
  • De auteur doet sinds 2008 onderzoek naar complotdenken. Hij verschijnt regelmatig in de media over dit onderwerp, en wordt wereldwijd erkend als expert op dit gebied
  • Maatschappelijke ontwikkelingen zoals klimaatverandering, terrorisme, oorlogen, de vluchtelingencrisis en de coronapandemie inspireren het complotdenken met regelmatig ingrijpende gevolgen

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516441
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Jan-Willem van Prooijen
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 12-03-2024

Specificaties

ISBN: 9789044936506
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Jan-Willem van Prooijen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 12-03-2024

Specificaties

ISBN: 9789046179161
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jan-Willem van Prooijen
Prijs: 15,99
Duur: 4 minuten
Uitgever: Lev
Hoax
Hoax
Hoax
Paperback:
24,99
E-book:
12,99
Luisterboek:
15,99

Gerelateerde artikelen

Dag van de Mentale Gezondheid

10 oktober is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de bewustwording van mensen met mentalegezondheidsproblemen. De Mental Health Foundation staat er eveneens achter en ziet dat er echt maar één manier is om dit te doen: door met elkaar over mentale gezondheid te (blijven) praten!

Blog
Lees meer

15 non-fictieboeken om te lezen vóór je 30ste!

an je 20ste tot je 30ste maken mensen vaak enorme veranderingen mee: studeren, op jezelf wonen, een relatie, kinderen er kan van alles op je af komen. Wat het leven ook voor je in petto heeft: met deze boeken ben je er klaar voor!

Blog
Lees meer

Las je Atomic Habits? Lees dan ook deze 7 boeken!

Atomic Habits van James Clear is het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert. Heb jij Atomic Habits gelezen en wil je meteen aan de slag met je goede gewoontes? Lees dan ook deze zeven boeken!

Blog
Lees meer