Het overlijden overleven

Een praktische handleiding voor als je partner overlijdt in de bloei van jullie leven
Het overlijden overleven
Het overlijden overleven

Alles wat je moet regelen voor en na het overlijden van je partner zodat je de rust en ruimte creëert om te rouwen

Samenvatting

Een nachtmerrie is net waarheid geworden: je partner is overleden. Wat nu? Wat moet je doen? Wat gaat er allemaal gebeuren? Of je het hebt zien aankomen of niet, dit zet je leven op zijn kop. In emotionele en in praktische zin.

Voor de achterblijvende partners en ook voor de cirkels daaromheen – familie, vrienden, werkgevers, schoolklassen, clubjes van de kinderen et cetera – schreven Emilie en Xandra een praktische handleiding. Dit is het boek dat zij graag hadden gehad in de periode voor en na het overlijden van hun mannen, met alle tips, kennis en overzichten gebundeld. Het is geen handleiding om je verdriet te verwerken, maar wel een waardevol en praktisch houvast in een moeilijke en verwarrende periode.

Goed om te weten

  • Een praktische handleiding voor als je partner overlijdt in de bloei van jullie leven
  • Een helpende hand na verlies
  • Geschreven vanuit de behoefte om alle praktische zaken rond een overlijden helder uitgelegd te krijgen

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512276
NUR: 770
Type: Gebonden
Auteur(s): Emilie van Karnebeek, Xandra Niehe
Prijs: 30,00
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-03-2023

Specificaties

ISBN: 9789044979114
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Emilie van Karnebeek, Xandra Niehe
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-03-2023
Het overlijden overleven
Het overlijden overleven
Gebonden:
30,00
E-book:
14,99

Leesfragment

De inspiratie voor dit boek

Emilie en Xandra kenden elkaar niet, maar wisten van elkaars bestaan af door enkele wederzijdse vrienden en het besef dat ze allebei een terminaal zieke man hadden.

Net voor het overlijden van Weert-Jan zocht Xandra contact met Emilie, met het verzoek of zij haar wilde vertellen waar ze zich enigszins op zou moeten voorbereiden wanneer Weert-Jan zou komen te overlijden. Jeroen was een klein jaar daarvoor overleden, dus Emilie had al ‘de nodige ervaring’. Ervaring met alles wat er op je af-komt als je je partner op jonge leeftijd verliest en met jonge kinderen achterblijft. En dat is niet alleen het enorme verdriet en gemis, maar ook zo ontzettend veel gedoe. Gedoe waarvan zij vaak dacht: waarom dat ook nog, en hoe dan?

Het verzoek van Xandra leidde tot een openhartig en bijzonder gesprek. Xandra heeft daar veel aan gehad en voor Emilie was het fijn om haar ervaringen zonder schroom te kunnen delen. Meteen daarna zeiden ze tegen elkaar: wat was het fijn geweest als dit alles op papier had gestaan voordat wij er zelf mee te maken kregen.

Toen Xandra enige tijd na het overlijden van Weert-Jan bij rtl Late Night aan tafel zat als gast van Humberto Tan om over als te praten, vroeg Humberto wanneer Xandra dacht dat ze niet meer in de rouw zou zijn. Xandra realiseerde zich toen dat ze nog helemaal niet echt aan rouwen was toegekomen door alle regelzaken waar ze zich na het overlijden van Weert-Jan mee bezig moest houden. Dit besef, gecombineerd met het gesprek tussen Xandra en Emilie en vooral het feit dat zij een boek zoals dit gemist hebben, was de aanleiding om te gaan schrijven.