Het overlijden overleven

Een praktische handleiding voor als je partner overlijdt in de bloei van jullie leven

Alles wat je moet regelen voor en na het overlijden van je partner zodat je de rust en ruimte creëert om te rouwen

Samenvatting

Een nachtmerrie is net waarheid geworden: je partner is overleden. Wat nu? Wat moet je doen? Wat gaat er allemaal gebeuren? Of je het hebt zien aankomen of niet, dit zet je leven op zijn kop. In emotionele en in praktische zin.

Voor de achterblijvende partners en ook voor de cirkels daaromheen – familie, vrienden, werkgevers, schoolklassen, clubjes van de kinderen et cetera – schreven Emilie en Xandra een praktische handleiding. Dit is het boek dat zij graag hadden gehad in de periode voor en na het overlijden van hun mannen, met alle tips, kennis en overzichten gebundeld. Het is geen handleiding om je verdriet te verwerken, maar wel een waardevol en praktisch houvast in een moeilijke en verwarrende periode.

Goed om te weten

  • Een praktische handleiding voor als je partner overlijdt in de bloei van jullie leven
  • Een helpende hand na verlies
  • Geschreven vanuit de behoefte om alle praktische zaken rond een overlijden helder uitgelegd te krijgen

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512276
NUR: 770
Type: Gebonden
Auteur(s): Emilie van Karnebeek, Xandra Niehe
Prijs: 30,00
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-03-2023

Specificaties

ISBN: 9789044979114
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Emilie van Karnebeek, Xandra Niehe
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-03-2023
Het overlijden overleven
Het overlijden overleven
Gebonden:
30,00

Leesfragment

Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is vooral bedoeld voor mensen die op relatief jonge leeftijd hun partner verliezen. Je geliefde verliezen, of je nou twintig, vijfenveertig of vijfenzeventig bent, is altijd verschrikkelijk. Maar er komen andere zaken op je af als je midden in het leven staat en een gezin met kinderen draaiende moet houden, dan wanneer je nog studeert of juist samen van jullie welverdiende pensioen aan het genieten bent. Met die jonge gezinnen in gedachten hebben we dit boek geschreven. Het is dus vooral bedoeld voor mensen tussen de pakweg vijfentwintig en vijfenvijftig jaar oud – met thuiswonende kinderen – van wie de partner overlijdt. Uiteraard kunnen ook mensen die jonger of ouder zijn en/of geen kinderen hebben iets hebben aan de informatie in dit boek. Hoewel misschien niet alles direct op hen van toepassing is, hopen we dat dit boek ook hen zal helpen. Daarnaast is het bedoeld als hulpbron voor mensen die dicht bij de weduwe of weduwnaar staan, zoals familieleden, vrienden en collega’s. Zij willen graag tot steun zijn, maar weten vaak niet hoe. We reiken tips en inzichten aan om dat zo goed mogelijk te doen. Verder kan het boek, en dan vooral het derde deel, ook inzichten en misschien steun bieden aan degene die ziek is en komt te overlijden. Als je terminaal ziek bent, wil je vaak dingen regelen voor als je er niet meer bent. Om je overblijvende partner te helpen, om alles zo goed mogelijk na te laten voor jullie kinderen, om rust te krijgen. Hoe wrang ook, dit boek kan een overzicht bieden van de zaken die geregeld zouden kunnen worden en de wijze waarop, voorafgaand aan het overlijden.

Ten slotte kan het boek ook als hulpmiddel dienen voor hulpverleners en anderen die

een ‘officiële’ rol hebben in het proces rondom het overlijden, zoals werkgevers,

schooldirecteuren, notarissen, huisartsen en instanties (zoals de gemeente). Zij kunnen

in dit boek misschien nieuwe inspiratie vinden voor de manier waarop met de

weduwe of weduwnaar omgaan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in maart 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in februari bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Om een indicatie te krijgen van hoe zwaar een mantelzorger is belast en/of diens eigen grenzen heeft overschreven, heeft Anne Margriet Pot samen met enkele collega’s de EDIZ-vragenlijst ontwikkeld: Ervaren Druk door Informele Zorg. Doe hier de test!

Blog
Lees meer

10 tips voor een constructief gesprek

Een mondige mantelzorger spreekt zich daarover uit, maar je kunt dan wel van goede wil zijn, een goed gesprek moet van twee kanten komen. Hier vind je 10 tips voor een constructief gesprek!

Blog
Lees meer