BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Het houden van een huisdier brengt allerlei emoties met zich mee. Huisdieren zijn steeds vaker onderdeel van het gezin. Jarenlang delen we lief en leed met ze en vertrouwen we ze onze diepste geheimen toe. Ze zijn er altijd voor ons, door dik en dun. Maar wat als er iets aan de hand is en wij er voor onze huisdieren moeten zijn? Dan kloppen we aan bij de dierenarts.

In dit boek deelt Pim de unieke gebeurtenissen die hij als dierenarts heeft mogen meemaken met zijn patiënten en hun baasjes. Liefdevolle, grappige en tragische momenten zoals ze ervaren worden door een dierenarts. 

  • Een nestje kittens verschillende vaders kan hebben
  • Een kat verziend is, de eerste 30 centimeter 'zien' ze voornamelijk met hun snorharen
  • Je nooit de snorharen van je kat moet afknippen, als hij/zij er een keer een verliest is het niet erg, ze groeien vanzelf weer aan.
  • Katten geen zoet kunnen proeven, zij hebben geen smaakpapillen die zoet kunnen waarnemen.
  • Paracetamol zeer giftig is voor katten! 1/10 van een paracetamol 500mg is al giftig voor een kat van 5kg!
  • De oudste kat volgens het Guiness Book of Records 38 jaar en 3 dagen is
  • De Basenji, een hondenras is die niet kan blaffen!
  • Obesitas bij honden een groot gezondheidsprobleem is
NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN
FRAGMENT

Meer lezen?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

BESTELLEN

Unieke gebeurtenissen uit het leven van een dierenarts

Dierendokter Pim was deelnemer in het RTL-programma In de sporen van Dokter Pol

Voor iedereen die een huisdier heeft en bekend is met de dierenpost

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit Dierendokter Pim

De deurbel, die provisorisch met wat plakband bij elkaar wordt gehouden, heeft duidelijk zijn beste tijd gehad. Er wordt niet opengedaan, terwijl ik nu al meerdere keren heb aangebeld. 
‘Volgens mij doet hij het niet meer,’ zeg ik tegen Manon, die naast mij staat. 
Manon is bijna dierenarts en wilde maar al te graag mee naar deze bijzondere huisvisite. Ik kijk even rond of ik ergens kan aankloppen. De enige mogelijkheid is de glazen ruit van de voordeur, maar daar zitten ook al de nodige barsten in. Ik klop voorzichtig aan en we wachten af. De geur die om het huis heen hangt kan ik niet helemaal plaatsen, maar hij is op zijn zachtst gezegd niet aangenaam. 
Ik hoor wat. De deur gaat langzaam open, maar stopt halverwege. ‘Even wachten hoor, ik moet even ruimte maken,’ hoor ik iemand zeggen. Er worden wat dingen verschoven in de gang. De deur gaat verder open. De geur wordt opeens een stuk sterker en beneemt me de adem. Het is een penetrante ammoniakgeur. Er staat een man van middelbare leeftijd met een vriendelijk gezicht in de deuropening. Zijn haar zit wat slordig en zijn kleren zitten onder de kattenharen. Hij begroet ons vrolijk en vraagt ons binnen. 
Ik stap naar binnen en direct beginnen mijn ogen te tranen door de ammoniaklucht. Na een paar stappen merk ik dat er wat aan mijn schoen kleeft. Ik kijk omlaag en zie dat de grond bezaaid is met kranten. Natte kranten. Ik kijk om naar Manon, die achter mij loopt. Aan haar gezicht valt af te lezen dat ze hetzelfde denkt als ik: waar zijn we in godsnaam beland? 
Aan het eind van de gang staat een kattenbak. Van de oorspronkelijk witte kleur is nauwelijks wat te zien. De gehele bak is aangetast door een bruine aanslag en besmeurd met een dikke laag stof. Voor de kattenbak liggen hoopjes ingedroogde ontlasting vermengd met kattengrit. Mijn ogen beginnen wat minder te tranen en ik weet uit eerdere ervaringen, al was de geur niet eerder zo heftig, dat die straks wel zal wennen. 
‘Ze zitten bijna allemaal in de woonkamer,’ laat meneer ons weten. Hij heeft het over zijn katten. We lopen achter hem aan naar de woonkamer. Hij heeft een afspraak gemaakt omdat zijn buren begonnen te klagen over de stank. Er is besproken dat het merendeel van de katten moet worden herplaatst, maar voordat dat kan gebeuren moeten ze allemaal worden onderzocht en gevaccineerd, en de katers moeten worden gecastreerd. Meneer is in de veronderstelling dat hij momenteel zesentwintig katten in huis heeft, maar het kan er ook eentje meer of minder zijn.

E-BOOK

Paperback | 224 p. | ISBN: 978940051552  | € 18,99

Liefdevolle, grappige en tragische 
momenten zoals ze ervaren worden 
door een dierenarts. 

BESTELLEN

TIPS VAN PIM

E-BOOK

Als dierenarts aan huis maakt Pim de mooiste, 
gekste en verdrietigste momenten mee. 

BESTELLEN

VERHALEN VAN DE UNIEKE GEBEURTENISSEN VAN EEN DIERENARTS AAN HUIS

Pim Hegeman (1991) is opgegroeid met honden en katten. Hij ging vroeger al graag mee naar de dierenarts met Bernersennenhond Tjelle en cairnterriër Joep. Na zijn studie Diergeneeskunde is Pim dierenarts geworden bij JouwDierenartsAanHuis. Pim heeft momenteel één kat: Snoes.

De feestdagen
Chocolade / Gourmetten / Kerstboom

Oud & nieuw
Voorbereiden / Maaltijden / Kalmerende middelen

BESTELLEN

DIERENDOKTER PIM OP TV

E-BOOK

In de voetsporen van Dr Pol
Aflevering #1

In de voetsporen van Dr Pol
Aflevering #2

In de voetsporen van Dr Pol
Aflevering #3

In de voetsporen van Dr Pol
Aflevering #4

In de voetsporen van Dr Pol
Aflevering #5

VERHALEN VAN DE UNIEKE GEBEURTENISSEN VAN EEN DIERENARTS AAN HUIS