De kracht van zelfwaardering

Sta prettiger in het leven door beter contact met anderen

Samenvatting

Tijdens de lunch vertelt een vriendin je over haar promotie. Wat gebeurt er dan? Je wilt blij voor haar zijn, maar je ontkomt er niet aan dat je jezelf met haar gaat vergelijken. Je beseft dat jij al vijf jaar geen promotie hebt gehad en je voelt je ellendig. Ga zo maar door: het succes van je vrienden maakt jou onzeker, en misschien zelfs wel depressief, hoewel je oprecht dol op ze bent. Je voelt je klemgezet, en ongelukkig.

Dit voorbeeld laat de twee processen zien die onze sociale relaties bepalen: statusbepaling en verbinding, ofwel ranking en linking. En ook al is statusbepaling op zich een gezond onderdeel van ons leven (denk aan sport, en vriendschappelijke competitie), het kan als gevolg hebben dat we steeds slechter over onszelf gaan denken. Dat ondergewaardeerde ik kan zo sterk worden dat onze hele sociale waarneming erdoor wordt gekleurd. Elaine N. Aron schreef met De kracht van zelfwaardering opnieuw een opzienbarend boek dat oplossingen biedt voor wat een steeds groter probleem van onze tijd aan het worden is.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512580
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Elaine N. Aron
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 24-12-2019

Specificaties

ISBN: 9789044972597
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Elaine N. Aron
Vertaler: Jan Willem Reitsma
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-01-2015
De kracht van zelfwaardering
De kracht van zelfwaardering
Paperback:
22,99

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

5 tips om geen herfstdip te krijgen

Jaarlijks hebben meer dan een half miljoen mensen last van een herfst-winterdip, wat resulteert in niet je bed uit willen komen. Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning, geeft 5 tips.

Blog
Lees meer