Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte

Samenvatting

Op mijn twintigste werd ik tot mijn grote verrassing in München op een toneelschool aangenomen en trok ik bij mijn grootouders in omdat ik geen kamer kon vinden. Het contrast tussen deze twee werelden had niet groter kunnen zijn. Hierover wil ik vertellen: over mijn boven alles beminde grootouders, met z’n tweeën gevangen in hun schitterende huis, en over hoe het is als iemand tegen je zegt: ‘Je moet leren met je tepels te glimlachen.’

Zijn grootmoeder, ooit zelf actrice, is nog steeds een diva. Zijn grootvader, een gepensioneerde filosofieprofessor, is een scherpe, intimiderende maar slechthorende man. Hun dagen zijn ingedeeld aan de hand van absurde rituelen waarin alcohol een belangrijke rol speelt. Met de dagelijkse afwisseling van het grootse maar vreemde leven van zijn grootouders en de net zo bedenkelijke gang van zaken op de theaterschool, vertelt Joachim Meyerhoff weer een voortreffelijk, ontroerend, grappig en raak verhaal. Een hommage aan zijn grootouders en een eerlijk verslag van zijn confronterende vlucht in acteren.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056725518
NUR: 302
Type: Gebonden
Auteur(s): Joachim Meyerhoff
Vertaler: Jan Bert Kanon
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 08-03-2016

Specificaties

ISBN: 9789044974935
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Joachim Meyerhoff
Vertaler: John Kanon
Prijs: 9,49
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 10-03-2016
Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte
Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte
Gebonden:
20,99

Gerelateerde artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer