10 tips voor een constructief gesprek

Bekijk Fijn dat je er bent van Tijn Elferink en Jan van Houten

De zorgprofessionals krijgen het steeds drukker en dat betekent dat steeds meer mantelzorgers vaker te maken krijgen met taken die blijven liggen en waar je moeilijk nee tegen kunt zeggen. Die gaan ze dan uiteindelijk toch zelf doen. Een mondige mantelzorger spreekt zich daarover uit, maar je kunt dan wel van goede wil zijn, een goed gesprek moet van twee kanten komen.


Het kan helpen om een constructief gesprek aan te gaan. Hieronder vind je tien tips voor constructieve communicatie. Een fragment uit het boek Fijn dat je er bent van Tijn Elferink en Jan van Houten.

Lees ook deze artikelen

Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Om een indicatie te krijgen van hoe zwaar een mantelzorger is belast en/of diens eigen grenzen heeft overschreven, heeft Anne Margriet Pot samen met enkele collega’s de EDIZ-vragenlijst ontwikkeld: Ervaren Druk door Informele Zorg. Doe hier de test!

Blog
Lees meer

Mantelzorgen doen we samen

10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg: dé dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Lees hier de inleiding van 'Fijn dat je er bent' van Tijn Elferink en Jan van Houten.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer