Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Bekijk Fijn dat je er bent van Tijn Elferink en Jan van Houten

Het geven van mantelzorg kan onbewust op je gaan drukken, waardoor je je eigen grenzen niet meer in het vizier hebt. Om een indicatie te krijgen van hoe zwaar een mantelzorger is belast en/of diens eigen grenzen heeft overschreven, heeft Anne Margriet Pot (hoogleraar Toezicht op Persoonsgerichte en Geïntegreerde Langdurige Zorg) samen met enkele collega’s de EDIZ-vragenlijst ontwikkeld: Ervaren Druk door Informele Zorg. Dit meetinstrument is op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkeld en wordt Gebruikt door zorgprofessionals. De vragenlijst bestaat uit negen stellingen en mantelzorgers moeten deze beoordelen op een schaal van nul tot vijf.


Doe hieronder de test en meet hoe zwaar het geven van mantelzorg op je drukt. Een fragment uit Fijn dat je er bent van Tijn Elferink en Jan van Houten

Lees ook deze artikelen

10 tips voor een constructief gesprek

Een mondige mantelzorger spreekt zich daarover uit, maar je kunt dan wel van goede wil zijn, een goed gesprek moet van twee kanten komen. Hier vind je 10 tips voor een constructief gesprek!

Blog
Lees meer

Mantelzorgen doen we samen

10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg: dé dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Lees hier de inleiding van 'Fijn dat je er bent' van Tijn Elferink en Jan van Houten.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer