Return on learning

Hoe borg je langetermijndenken en -handelen voor je organisatie en toekomstige generaties
Return on learning
Return on learning

Hoe kom je als bedrijf tot relevante vernieuwing en innovatie? Dit boek biedt een inspirerende en no-nonsense aanpak om grip te krijgen op de onzekerheden van de toekomst. Zo weet je wat belangrijk is voor jouw organisatie, kun je de juiste competenties inzetten en neem je betere beslissingen.

Samenvatting

Overheden en bedrijven worstelen met grote toekomstvraagstukken. Ze zullen zich aan moeten passen aan de snel en continu veranderende omgeving. Adaptief vermogen is cruciaal in
de tijd waarin we leven.

Het is onmogelijk om in de toekomst te kijken. De toekomst begint bij niet-weten. Dat maakt niet alleen onzeker, maar zorgt er ook voor dat je beslissingen uitstelt of niet neemt. Of  beslissingen neemt op basis van onvoldoende informatie.

Return on Learning (ROL) bouwt aan het vermogen om te denken en handelen vanuit de lange termijn. Het geeft zicht op de achtergronden, aannames en mogelijke kansen op  vernieuwing. ROL stuurt op het bereiken van hoge leercurves op domeinen die essentieel zijn voor de toekomst. Dit in tegenstelling tot Return on Investment (ROI), dat kortetermijndenken en -handelen versterkt.

Door naast ROI ook ROL als waarde te hanteren, zorg je voor een ijkpunt voor langetermijndenken en -handelen. Zo krijg je grip op de toekomst.

Goed om te weten

  • Het langverwachte vervolg op 'Versus'
  • Een inspirerende aanpak voor bedrijven om tot relevante vernieuwing te komen

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400511873
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Rob Adams
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 22-07-2023

Specificaties

ISBN: 9789044978575
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Rob Adams
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 24-07-2023
Return on learning
Return on learning
Paperback:
20,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen