Hoogsenstieve personen (herziene editie)

Hoe je overeind blijft als de wereld je overweldigt

Dé bestseller over hoogsensitiviteit: herziene editie van de klassieker van Elaine N. Aron

Samenvatting

Heb je een grote fantasie en levendige dromen? Is elke dag tijd alleen doorbrengen net zo essentieel voor je als voedsel en water? Sta je erom bekend empathisch en consciëntieus te zijn? Word je snel overweldigd door geluid en chaos? Zo ja, dan ben je wellicht een hoogsensitief persoon (HSP), net als ruim 20 procent van de mensen. Elaine N. Aron, psychotherapeut en zelf een HSP, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef een toegankelijk en bruikbaar boek voor HSP’s én voor de mensen in hun omgeving.

Deze herziene editie bevat een nieuw voorwoord van de auteur, het laatste wetenschappelijke onderzoek en een nieuwe discussie over antidepressiva. Het boek helpt je de realiteit van je prachtige eigenschap te begrijpen, je verleden in het licht ervan te zien en in de toekomst er het meeste uit te halen.

Goed om te weten

  • Ruim 100.000 exemplaren verkocht
  • Auteur doet al 30 jaar onderzoek naar hoogsensitiviteit
  • 1 op de 5 mensen is (in bepaalde mate) hoogsensitief

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516021
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Elaine N. Aron
Vertaler: Marja Waterman
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 02-08-2023

Specificaties

ISBN: 9789046179154
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Elaine N. Aron
Vertaler: Marja Waterman
Voorlezer: Charlotte Lap
Prijs: 13,99
Duur: 7 minuten
Uitgever: Lev
Verschijningsdatum: 14-09-2023

Leesfragment

Noot van de auteur (2020)
Bij deze herziene editie

Het feit dat dit boek vijfentwintig jaar geleden is uitgegeven en nog steeds wordt gelezen is een van de vele redenen voor een feestje. Maar de belangrijkste reden is de exponentieel toegenomen hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek naar hoogsensitiviteit. Daarom is deze noot zo lang, want ik probeer hierin het belangrijkste te bespreken voor jou, terwijl ik het tegelijkertijd leesbaar wil houden.
Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf beter leert begrijpen als je meer weet over dit zich opstapelende onderzoek. Zelfs in 1998, drie jaar na het verschijnen van dit boek, kon ik al een nieuw voorwoord schrijven getiteld ‘Iets te vieren’. Het was bedoeld als uitnodiging aan ons allemaal om ons te verheugen over het feit dat zoveel mensen erachter zijn gekomen dat ze hoogsensitief zijn en veel aan dit boek hebben gehad. Daarnaast is het fijn dat hoogsensitiviteit in de wetenschappelijke wereld steeds algemener wordt geaccepteerd.

Gerelateerde artikelen