‘Ziek gelukkig’ van Ruud ten Wolde nr. 1 in de Bestseller 60

Ziek gelukkig van Ruud ten Wolde komt deze week binnen op nummer 1 in de Bestseller 60, de officiële lijst met de bestverkochte boeken van Nederland. 

Sinds zijn overlijden op 9 oktober, maar ook in de weken daarvoor en vanaf het verschijnen van Ziek gelukkig op 19 oktober, werd op een groot aantal plekken in de media een eerbetoon gedaan aan Ruud, zijn verhaal en zijn boek. 

Dit begon onder andere met de actie #ZiekVeelLiefdeVoorRuud die Twitter kleurde vanaf begin oktober en vertaalt zich nu in de oproep Ziek gelukkig alsnog te nomineren voor de NS Publieksprijs 2021. 

In navolging van het uitdragen van Ruuds boodschap heeft zijn familie de stichting ‘Ziek gelukkig‘ opgericht. De stichting zet zich in om mensen die de diagnose kanker krijgen meer mentale ondersteuning te bieden. ‘Zodat meer mensen Ziek Gelukkig mogen leven.’

Over de auteur

Ruud ten Wolde

Ruud ten Wolde (1992-2021) had als kind maar één droom: bij de televisie werken. Op zijn negentiende had hij al een eigen tv-format bedacht, dat bij BNN uitgezonden werd. Hierna werkte hij voor en aan (de ontwikkeling van) diverse tv-programma’s, onder andere als redacteur en verslaggever bij RTL Boulevard.

Gerelateerde boeken

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon Ruud ten Wolde

Op 9 oktober is het een jaar geleden dat Ruud ten Wolde op 29-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Ruim een week later verscheen zijn boek, Ziek gelukkig, waarin hij schreef hoe hij ondanks zijn ziekte toch geluk wist te vinden in zijn leven.

Nieuws
Lees meer

Wat is geluk? Inleiding over geluk van Ruud ten Wolde

Ondanks zijn ziekte wist Ruud ten Wolde toch geluk te vinden in zijn leven. Maar wat is geluk precies? Lees hieronder meer over hoe Ruud geluk in de kleine dingen wist te vinden en wat geluk volgens hem betekende.

Blog
Lees meer

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer