Eerbetoon Ruud ten Wolde

‘Leef elke dag alsof het je laatste is, maar blijf dromen alsof je 100 wordt.’ – Ruud ten Wolde

Op 9 oktober is het een jaar geleden dat Ruud ten Wolde op 29-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Ruim een week later verscheen zijn boek, Ziek gelukkig, waarin hij schreef hoe hij ondanks zijn ziekte toch geluk wist te vinden in zijn leven. Na verschijning kwam het boek meteen bovenaan te staan in de Bestseller 60 en was het in de race om de NS Publieksprijs te winnen. Ook na een jaar blijft het boek mensen inspireren om zich te richten op wat er echt toe doet in het leven en andere keuzes te maken. 

Direct naar het boek >

Het persoonlijke verhaal van Jeannot Peijen

Jeannot Peijen, een van de initiatiefnemers van de stichting en de geliefde van Ruud, is momenteel een boek aan het schrijven bij A.W. Bruna Uitgevers over hoe hij omgaat met het verlies van Ruud. Hij hoopt hiermee anderen te inspireren en te delen wat er gebeurt bij zo’n onwerkelijk verlies. Hoe is het om op zo’n jonge leeftijd al je partner te verliezen, hoe ga je om met de rouw en alles wat op je afkomt? Is er hoop te vinden tussen alle heftige emoties en kun je gelukkig zijn als je zo verdrietig bent? Een persoonlijk verhaal over het verdriet na het verlies van je geliefde, over levenslust en hoe je toch je persoonlijke doelen kunt halen in een van de moeilijkste periodes van je leven.

Gerelateerde artikelen

Wat is geluk? Inleiding over geluk van Ruud ten Wolde

Ondanks zijn ziekte wist Ruud ten Wolde toch geluk te vinden in zijn leven. Maar wat is geluk precies? Lees hieronder meer over hoe Ruud geluk in de kleine dingen wist te vinden en wat geluk volgens hem betekende.

Blog
Lees meer

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer